REISORGANISATIE MET COMMUNICATIEPROBLEMEN ROEPT JOUW HULP IN!

In deze masterclass richt je een eigen communicatieadviesbureau op. Hiervoor ontwikkel je onder andere een naam, logo, slogan en een bijpassende huisstijl voor jouw eigen bedrijf. Vervolgens schakelt de directie van een grote reisorganisatie (De Vakantieman) jouw hulp in om diverse interne en externe (communicatie-)problemen aan te pakken. De Vakantieman moet binnenkort namelijk een aantal ingrijpende wijzigingen doorvoeren in de bedrijfsstructuur en dit brengt grote uitdagingen met zich mee. Jouw communicatieadviesbureau is daarbij hard nodig; je praat direct met de directie, overige medewerkers en je vertegenwoordigt De Vakantieman naar buiten.

Heb je altijd al eens willen weten hoe het er aan toe gaat in de professionele bedrijfscommunicatie? Kun je een onverwachte crisis bezweren? En sta je te popelen om te ervaren hoe het is om voor de camera’s een interview te geven? Dan is deze Masterclass, aangeboden door studenten en docenten van de opleiding Communication Science, echt iets voor jou.

NA HET VOLGEN VAN DE MASTERCLASS KAN JE

  • theorieën omtrent interne- en externe communicatie uitleggen en effectief toepassen;
  • een interview schema opstellen om de juiste informatie van stakeholders te krijgen tijdens een crisissituatie;
  • een persbericht schrijven om zo diverse stakeholders zo goed mogelijk te informeren;
  • verschillende soorten veranderingen binnen organisaties aanwijzen en de juiste veranderingsstrategieën kiezen;
  • de toepassing, mogelijkheden en beperkingen van social media op externe communicatie beschrijven;
  • uitleggen wat de bacheloropleiding Communication Science (Communicatiewetenschappen) doet op het gebied van adviseren en ondernemen met betrekking tot communicatie.

VOORKENNIS

Gerelateerde schoolvakken zijn Management & Organisatie en Maatschappijleer. Dit zijn echter geen verplichte vakken voor het volgen van de masterclass.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

Deze masterclass draait in blok 2. Aanmelden voor blok 2 kan vanaf 1 december. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 5/6 vwo kost €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €95 per persoon.