Hoe houd jij het imago van een bedrijf hoog in de moderne mediasamenleving?

We leven in een sterk gedigitaliseerde media-samenleving. Meer dan ooit delen mensen en bedrijven hun belevenissen met de buitenwereld via social media kanalen als Facebook, Instagram en YouTube en proberen hiermee invloed uit te oefenen op hun omgeving. Maar dat geldt ook omgekeerd. We willen steeds meer weten van elkaar en verwachten totale transparantie. Wat betekent dit voor het imago en de reputatie van een bedrijf? En wat als dingen uit de hand dreigen te lopen binnen een organisatie en je te maken krijgt met een crisis?

In toenemende mate  hebben organisaties sterke communicatiekanalen en strategieën nodig om optimaal te kunnen functioneren in onze media-maatschappij. In deze masterclass bekijken we de mediasamenleving vanuit een organisatiecommunicatie perspectief. Je start je eigen communicatieadviesbureau op en adviseert organisaties hoe om te gaan met de uitdagingen van vandaag en morgen. Aan het eind van de masterclass kun je gepast reageren complexe en verrassende situaties. Je zal er achter komen hoe belangrijk - en lastig - het is om als organisatie goed te communiceren intern en met de buitenwereld.

Ben jij resultaat- en oplossingsgericht en niet bang voor een uitdaging? Dan is deze masterclass écht iets voor jou!

NA HET VOLGEN VAN DE MASTERCLASS KAN JE

  • Theorieën over organisatiecommunicatie en crisiscommunicatie uitleggen en toepassen;
  • Reputatie(schade) theorieën van een organisatie uitleggen en toepassen;
  • Een stakeholder analyse uitvoeren;
  • De mogelijkheden en beperkingen van social media toepassingen voor organisaties en individuen uitleggen;
  • Op professionele wijze een persbericht schrijven en de media te woord staan;
  • Oplossingsgericht communicatieadvies geven aan organisaties.

VOORKENNIS

Gerelateerde schoolvakken zijn Management & Organisatie en Maatschappijleer. Dit zijn echter geen verplichte vakken voor het volgen van de masterclass.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass voor leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden.  Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 5/6 vwo kost €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €95 per persoon.