DUIK IN EEN WERELD DIE STEEDS KLEINER WORDT

Heb jij wel eens afgevraagd waarom zonnecellen steeds efficiënter worden, dat eigenschappen van materialen kunnen veranderen wanneer de structuur wordt aangepast of dat de opslag van een USB steeds groter wordt? Nanotechnologie is het sleutelwoord. Met een high-tech nanolab op de Universiteit Twente kan deze masterclass natuurlijk niet ontbreken.

In deze masterclass leer je waarom structuren van materialen verschillen en hoe je met microscopen nanostructuren kunt herkennen. Uiteindelijk zal je de theorie zelf in praktijk brengen. Lijkt jou dit interessant? Schrijf je dan in voor de Masterclass Nanotechnologie.

NA DEZE MASTERCLASS KAN JE

  • Uitleggen wat het belang van nanotechnologie is in de huidige maatschappij;
  • Verschillende aspecten van nanotechnologie uitleggen in een wetenschappelijke(!) poster;
  • Zelf een eigen (nano)chip ontwikkelen en analyseren;
  • Uitleggen wat de bacheloropleidingen Technische Natuurkunde,  Advanced Technology en Scheikundige Technnologie doen op het gebied van nanotechnologie.
High-Tech Nano
High-Tech Nano
High-Tech Nano
High-Tech Nano

VOORKENNIS

Gerelateerde schoolvakken zijn scheikunde en natuurkunde.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass voor leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden.  Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 5/6 vwo kost €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €95 per persoon.