Gezondheidszorg (blended)

OVER PREVENTIE, HET ZIEKTEPROCES EN DE TOEKOMST VAN DE GEZONDHEIDSZORG

Let op: dit is een blended masterclass. Dit betekent dat de eerste en laatste bijeenkomst op de Universiteit Twente plaatsvinden en de overige weken online lesweken zijn. Meer informatie hierover vind je onderaan deze pagina.

Ben jij ook zo onder de indruk van wat het menselijk lichaam allemaal kan, en hoe de gezondheidszorg hier aan bijdraagt? En ben jij ook benieuwd wat er gaat veranderen met alle technologische ontwikkelingen die op komst zijn? Want als er voldoende geld is, kan bijna alles… toch? 

In deze masterclass zoom je in op een onderdeel van het menselijk lichaam. Je zal thuis aan jezelf meten en de gegevens vertalen naar werkbare data. Je leert over het lichaamsdeel in gezonde en zieke toestand, je ondervindt wat je precies meet, hoe artsen diagnoses stellen, hoe een behandeling in zijn werk gaat en hoe de patiënt omgaat met een ziekte. Ook kijken we vooruit: welke mogelijkheden biedt de toekomst voor preventie en genezing? Waar willen we wél en niet aan werken? En we zullen ontdekken hoe ontzettend veel invloed de technologie heeft, niet alleen op de mens en de arts, maar op onze hele wereld. 

NA DEZE BLENDED MASTERCLASS KAN JE..

  • het ziektebeeld van verscheidende ziektes en bijbehorende behandelingen uitleggen;
  • het nut van preventie toelichten en toepassen;
  • een discussie voeren over de toekomst van de gezondheidszorg door veranderende technologieën;
  • op een valide, betrouwbare manier metingen doen aan het menselijk lichaam;
  • gemeten data vertalen naar een diagnose;
Gezondheidszorg
Gezondheidszorg
Gezondheidszorg
Gezondheidszorg

VOORKENNIS

Er zijn geen verplichte vakken voor het deelnemen aan de masterclass. 

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

De masterclass draait in blok 1. Je kunt je tot 5 oktober inschrijven voor deze masterclass. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een 5/6 vwo masterclass kost €115,- per persoon, leerlingen van partnerscholen betalen een gereduceerd tarief van €85,- per deelnemer.

We starten de blended masterclass op donderdagmiddag  van 13:30 - 16:30 uur op de University of Twente. Daarna volg je gedurende 2 weken online lessen. Vaak doe je dit individueel en kan je dit volledig op de plek en tijd van jouw voorkeur doen. Het kan soms ook zijn dat je op afgesproken momenten met andere deelnemers of de masterclassbegeleider op afstand communiceert. De masterclass wordt gezamenlijk afgesloten tijdens de eindbijeenkomst op donderdagmiddag van 13:30 - 16:30 uur op de University of Twente. Deze planning ziet er schematisch als volgt uit: