Zie Masterclasses

Aerodynamica van vliegtuigvleugels

ONTWERP EN TEST JE EIGEN 3D-GEPRINT VLEUGEL!

Hoe komt het dat een vliegtuig in de lucht blijft en stabiel kan vliegen? Sinds de eerste schetsen van Leonardo Da Vinci is er veel veranderd in de wereld van de luchtvaart. Op dit moment twijfelen we niet langer aan de bestaande theorieën, maar zijn we op zoek naar manieren om effectiever en efficiënter te vliegen. Hierbij spelen de vleugels en hun vorm een erg belangrijke rol.

In deze masterclass leer je hoe de vleugels van een vliegtuig ervoor zorgen dat het in de lucht kan blijven. Met deze kennis voer je jouw eigen aerodynamische onderzoek uit en ontwerp je een eigen vleugel. Nadat deze vleugel geprint is, wordt het aan verschillende tests onderworpen in een windtunnel van de Universiteit Twente. Ben jij benieuwd of je een vleugelprofiel kunt ontwerpen die de vliegtuig (beter) helpt vliegen? Schrijf je dan in voor de Masterclass Aerodynamica.

NA DEZE MASTERCLASS KAN JE

  • Uitleggen hoe een vleugel “lift” en “drag” genereert, met behulp van de wetten van Newton en Bernoulli;
  • Een vleugelprofiel ontwerpen en optimaliseren;
  • Analyseren welke invloed de vorm van de vleugelprofielen heeft op de prestaties en aerodynamische eigenschappen van een profiel;
  • Uitleggen wat de bacheloropleidingen Technische Natuurkunde en Mechanical Engineering doen op het gebied van aerodynamica.
Aerodynamica van vliegtuigen
Aerodynamica van vliegtuigen

VOORKENNIS

Gerelateerde schoolvakken zijn natuurkunde en wiskunde.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass voor leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 5/6 vwo kost €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €95 per persoon.