MASTERCLASSES BIEDEN LEERLINGEN NAAST HET REGULIERE CURRICULUM EEN EXTRA UITDAGING IN EEN ONDERWERP NAAR KEUZE.

Doel

Masterclasses helpen bij het studiekeuzetraject omdat alle bacheloropleidingen van de UT hierin gerepresenteerd zijn. Tijdens het volgen van een Pre-U masterclass maken leerlingen kennis met het onderwijs dat wordt gegeven op de UT door middel van bijvoorbeeld hoorcolleges, practica, projectwerk en zelfstudie. Daarnaast kunnen de masterclasses helpen bij het studiekeuzetraject omdat alle bacheloropleidingen van de UT duidelijk naar voren komen in de programma's. Tevens zijn deze masterclasses een uitstekend vertrekpunt voor het profielwerkstuk.

Doelgroep

Deze masterclasses zijn bedoeld voor individuele, geïnteresseerde leerlingen uit 5 en 6 vwo die naast hun reguliere lesprogramma op zoek zijn naar extra verdieping of uitdaging in een specifiek vakgebied. De leerling zal zes donderdagmiddagen op school missen, daarom is het van belang dat de leerling in staat is de gemiste lesstof zelf in te halen en de ruimte van de school krijgt de masterclass-sessies te volgen.

Aanbod

Leerlingen kunnen kiezen uit dertien verschillende masterclasses van elk zes dagdelen verspreid over zes weken, welke een kijkje bieden in de studies en thema’s van de 6 UT thema’s. Klik op de namen van de masterclasses in het menu hieronder en bezoek de informatiepagina's.

Planning & kosten

De masterclasses worden op de donderdagmiddag gegeven van 13.30 – 16.30 uur. Op deze manier kunnen leerlingen gezamenlijk naar de UT komen, maar de masterclass van eigen voorkeur volgen. De programma’s bestaan uit zes bijeenkomsten op de Universiteit Twente en maximaal zes uur zelfstudie. Voor een tweetal blended masterclasses is er een start- en eindbijeenkomst op de UT. In de tussenliggende weken wordt onderwijs op afstand gevolgd.

De kosten voor partnerscholen bedragen € 95,- per leerling. Deelnemers van niet-partnerscholen betalen € 125,- per leerling.

Inschrijven & meer informatie

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor 5/6 vwo masterclasses voor leerjaar 2019/2020. Masterclasses worden volgend leerjaar weer aangeboden. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan masterclasses kost €90, €105 en €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen uit 1/2, 3/4 en 5/6 vwo. Leerlingen van partnerscholen betalen €65, €80 en €95 per persoon, afhankelijk van in welk leerjaar zij zitten.