Wil jij ook je eigen game maken? Leer programmeren tijdens het codecamp, georganiseerd door Pre-U met lesmodules van LYCEO! 

Programmeren wordt steeds belangrijker in ons leven. We gebruiken dag in dag uit geprogrammeerde kanalen zonder dat we ons hiervan bewust zijn. We communiceren via e-mail en Whatsapp, bankieren online, spelen spelletjes en houden zelfs ons huiswerk digitaal bij. Maar hoe worden al deze programma's en games eigenlijk gemaakt? Op het Codecamp leer je hoe applicaties werken en leer je programmeren. Niet alleen relevant, maar vooral superleuk! Wil jij ontdekken of een studie gerelateerd aan programmeren bij jou past? Dan is het Codecamp écht iets voor jou!

Wanneer: 21 tot en met 25 oktober 2019 (herfstvakantie regio Noord & Midden)
Voor wie: 4/5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland
Waar: Universiteit Twente (Enschede) 
Kosten: €395 per persoon, €375 als je met een vriend(in) komt 
Taal: Nederlands
Door wie: Pre-U in samenwerking met Lyceo 

Over Codecamp 

Tijdens het Codecamp leer je meer over programmeerconcepten en handige computervaardigheden. Uitleg van de begeleiders wordt afgewisseld met zelf je eigen code schrijven. Je werkt de hele week aan een eindproject waarin je al je opgedane kennis combineert: jouw eigen game. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je altijd geholpen wordt met jouw uitdagingen. Zo kan iedereen aan het eind van het Codecamp een gaaf project laten zien aan familie en vrienden.

Ook word je rondgeleid op de campus en breng je bijvoorbeeld een bezoek aan een onderzoeksinstituut van de Universiteit Twente. Je stapt in de wereld van de studies Technical Computer ScienceCreative Technology en Business Information Technology en je krijgt een goede indruk van het leven als student. Je wordt tijdens de kampweek begeleid door studenten die precies weten wat de studies inhouden en al je vragen kunnen beantwoorden. Naast het feit dat het een ontzettend leuke en leerzame week wordt, kom je er tijdens deze week achter of een studie met programmeren iets voor jou is.Je ontvangt een certificaat voor succesvolle deelname dat je kunt gebruiken in je portfolio voor je vervolgopleiding.

Leerdoelen

 • Het begrijpen en creëren van algoritmes en de manier waarop computers code uitvoeren
 • Het ontwerpen, maken en testen van een eigen programma
 • Het begrijpen van ‘booleaanse’ logica en het gebruik om uitkomst van programma’s te voorspellen
 • Het leren van de syntax van een tekstuele programmeertaal
 • Het vertrouwd raken met variabelen en selectie (if-statements)
 • Het vergroten van vaardigheden voor project management en ontwerpen
 • Het opdelen van een probleem in kleine oplosbare stappen (computational thinking)

Doelgroep

Het Codecamp is voor leerlingen uit 4, 5 of 6 vwo met interesse in programmeren. Er zijn 40 plekken beschikbaar.

Programma

Dag 1: Maandag 21 oktober

We starten op maandag 21 oktober, waarbij je met je ouders welkom bent om10.30 uur voor de check-in en introductie. Daarna verlaten je ouders de campus en starten we met het programma.

Op de eerste dag ga je meteen al aan de slag met programmeren: de basis. In de avond doen we een Science Quiz, waarbij je de andere deelnemers beter leert kennen. 

Dag 2: Dinsdag 22 oktober

Na de eerste nacht en het ontbijt, gaan jullie in de ochtend aan de slag met het lesblok: chaos creëren. Na de lunch vertrekken we naar FC Twente om kennis te maken met hun eSport spelers. Een rondleiding door het stadion en een potje spelen tegen de eSport spelers staat staat op het programma. 

De Universiteit Twente heeft veel bijzondere sporten, in de avond gaan we een sportclinic doen. 

Dag 3: Woensdag 23 oktober

Met een beetje spierpijn begin je de dag. Deze dag ga je verder met het eigen ontwerp van je game. 

In de avond gaan we naar de binnenstad van Enschede voor een citygame. 

Dag 4: Donderdag 24 oktober

De donderdag staat in het teken van jouw eigen game. De begeleiders helpen je gedurde dag waar nodig. Na de lunch starten we met een gastcollege van Guido Bruinsma, docent en onderzoeker van de Universiteit Twente op het gebied van serious gaming. 

In de avond is er tijd voor ontspanning en fun. Lekker eten en een gezellig eindfeest op de laatste avond van het kamp. 

Dag 5: Vrijdag 25 oktober

De laatste punten op de i voor jullie game ontwerp. Na de lunch zijn jullie ouders vanaf 14:00 uur welkom op de universiteit voor de eindpresentaties. In het Virtual Reality lab van de UT presenteren jullie je gemaakte game. En wie weet sleep jij een van de mooie prijzen in de wacht! 


Kosten

We bieden een compleet pakket met daarin de lesmodules, avondactiviteiten, eten & drinken en de accommodatie! De kosten voor het Codecamp zijn €395 per persoon. Kom je met een vriend(in), dan is de prijs €375 per persoon. Het pakket bevat het volgende: 

 • Verblijf op de campus van de Universiteit Twente
 • Deelname aan de lessen
 • Materiaal voor tijdens de lessen
 • Een bed om in te slapen (exclusief: hoeslaken, kussen en slaapzak)
 • WiFi
 • Avondprogramma activiteiten
 • Bedrijfsbezoek
 • Eten (ontbijt, lunch en avondeten)
 • Koffie/thee/fris

Let op: reiskosten en reisverzekering zijn geen onderdeel van het complete pakket. 

Inschrijven

De inschrijvingen voor Codecamp 2019 zijn geopend! 

Meer informatie

Stuur voor meer informatie een mailtje naar inspireu@utwente.nl of neem contact op per telefoon via 053 489 4890.