Honoursprogramma Jaar 2

Tijdens de laatste module heb je een eigen onderzoek in de steigers gezet. Je hebt een onderwerp en partner gekozen en je hebt met begeleiding van een studentbegeleider vanuit de Universiteit Twente een onderzoeksvoorstel geschreven. Voor de zomervakantie produceer je op deze manier samen een realistische, haalbare onderzoeksvraag met een uitgebreid theoretisch kader en onderbouwde hypothese. Met deze basis kun je na de zomervakantie meteen aan de slag met het onderzoek.

Jouw wetenschappelijk onderzoek

Tijdens het uitvoeren van je onderzoek mag je gebruik maken van faciliteiten van de UT en doorloop je met z’n tweeën een onderzoeks- of ontwerpcyclus. Daarnaast volg je verschillende werkcolleges over het schrijven van je verslag, het geven van peer feedback en hoe je uiteindelijk je werk goed presenteert. Tussentijds kan je uitgebreid sparren met je persoonlijke begeleider en lever je regelmatig werk in voor feedback. Je leert initiatief te nemen en kritisch te kijken naar je eigen onderzoek, maar ook naar het onderzoek van anderen, bijvoorbeeld door middel van zogenaamde “peer reviews”. Eind januari ronden we het onderzoek af door een wetenschappelijk “paper” te schrijven en kan je het (mits je school hiermee akkoord is) als PWS inleveren op school.

We sluiten het Honoursprogramma af met een feestelijke academische plechtigheid waarin je je resultaten presenteert en alle diploma’s worden uitgereikt.