Wat moeten ouders weten voordat hun kind aan het honoursprogramma begint? we hebben alle informatie voor u op een rijtje gezet. 

tijdsinvestering

Het Honoursprogramma is een intensief programma. Het is daarom heel belangrijk dat het voor uw kind mogelijk is om op donderdagmiddag lessen op school te missen. Daarnaast is uw kind zeker één dagdeel per week kwijt aan zelfstudie. Wij rekenen vervoerstijd niet mee in de tijd die uw kind kwijt is, dit komt er dus bovenop. De school is ervoor verantwoordelijk dat de leerling op donderdagmiddag vrij is gepland van de lessen, ook wanneer de leerling een toets heeft. Hier hebben wij een afspraak over met alle partnerscholen.

Community building

We vinden het belangrijk dat leerlingen niet alleen op inhoudelijk vlak een band opbouwen met elkaar, maar ook op sociaal vlak. Daarom organiseren we ook meerdere zogeheten uitjes tijdens het programma. Denk hierbij aan daghappen in Enschede, BBQ-en op de campus of een pubquiz. Deze activiteiten vinden altijd plaats in de avond na afloop van een HP sessie. Pre-U betaald deze activiteit voor uw kind. Daarnaast vormen we in het tweede jaar een commissie met geïnteresseerde leerlingen die samen het jaarboek maken van het Honoursprogramma. Dit boek wordt gepresenteerd tijdens de diploma-uitreiking. 

communicatie & mentorschap

Uw kind heeft les van vier honoursdocenten. Een van deze docenten wordt de mentor van uw kind, hun persoonlijke aanspreekpunt. De docenten zijn Marcel Bijman, Manon Niemeijer, Arthur ten Cate en Enzo Meijer. Daarnaast wordt het programma georganiseerd door twee andere Pre-U medewerkers: Irene van de Zande en Vera Glas. Zij zullen normaliter de communicatie tussen de partnerschool en Pre-U regelen voor het Honoursprogramma. Bij hen kan de school terecht met vragen over afwezigheid en organisatie. Ook informeren wij de school ongeveer 3 keer per jaar over de voortgang van de leerling. In principe nemen wij uit onszelf dus nooit contact op met ouders, maar loopt alle communicatie via de school, ook wanneer er zorgen zijn rondom de leerling of zaken niet zo lekker lopen. Elke partnerschool heeft één contactpersoon voor Pre-U. Wij zien dit partnerschap ook echt als een samenwerking en daarom verloopt alle communicatie tussen de scholen en Pre-U. Hier kunt u vinden wie dit vanuit uw school is. Mocht u zelf vragen hebben dan kunt u het beste eerst naar de partnerschool coördinator gaan. Is uw vraag dan nog niet beantwoord, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons via honoursprogramma-pre-u@utwente.nl.  

kosten

Kosten voor deelname aan het Honoursprogramma bedragen voor partnerscholen: € 550,- per leerling voor het hele programma (€ 350,- voor gedeelte in 5 vwo en € 200,- voor gedeelte in 6 vwo). Voor niet-partnerscholen kost het programma € 675,- per leerling (€ 425,- voor gedeelte in 5 vwo en € 250,- voor gedeelte in 6 vwo). Facturen worden verstuurd rond december via de school.