Wat moet jij allemaal weten voordat je aan het honoursprogramma begint? We hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet.

Tijdsinvestering

Het Honoursprogramma is een intensief programma. Het is daarom heel belangrijk dat het voor jou mogelijk is om op donderdagmiddag lessen op school te missen. Daarnaast heb je zeker één dagdeel per week vrij voor zelfstudie. Wij rekenen vervoerstijd niet mee in de tijd die je kwijt bent, dit komt er dus bovenop. Jouw school is ervoor verantwoordelijk dat je op donderdagmiddag vrij bent van de lessen, ook wanneer je een toets hebt. Dat hebben we met jouw school afgesproken. Mocht je hierin problemen ervaren, neem dan contact met ons op.

Community building 

We vinden het belangrijk dat je niet alleen op inhoudelijk vlak een band opbouwt met je medeleerlingen, maar ook op sociaal vlak. Daarom organiseren we ook meerdere zogeheten uitjes tijdens het programma. Denk hierbij aan daghappen in Enschede, BBQ-en op de campus of een pubquiz. Deze activiteiten vinden altijd plaats in de avond na afloop van een HP sessie. Pre-U betaald deze activiteit voor je. Daarnaast vormen we in het tweede jaar een commissie met geïnteresseerde leerlingen die samen het jaarboek maken van het Honoursprogramma. Dit boek wordt gepresenteerd tijdens de diploma-uitreiking. 

Communicatie & mentorschap 

Je hebt les van vier honoursdocenten. Een van deze docenten wordt jouw mentor, jouw persoonlijke aanspreekpunt. De docenten zijn Marcel Bijman, Manon Niemeijer, Arthur ten Cate en Enzo Meijer. Daarnaast wordt het programma georganiseerd door twee andere Pre-U medewerkers: Irene van de Zande en Vera Glas. Bij hen kun je terecht met vragen over afwezigheid en organisatie. Je zult regelmatig contact hebben met een van ons zessen. Wij communiceren enkel met jou en je partnerschoolcoördinator. Ongeveer 3 keer per jaar informeren we jouw school ook over jouw voortgang binnen het programma.

Kosten 

Kosten voor deelname aan het Honoursprogramma bedragen voor partnerscholen: € 550,- per leerling voor het hele programma (€ 350,- voor gedeelte in 5 vwo en € 200,- voor gedeelte in 6 vwo). Voor niet-partnerscholen kost het programma € 675,- per leerling (€ 425,- voor gedeelte in 5 vwo en € 250,- voor gedeelte in 6 vwo). Facturen worden verstuurd rond december via de school.