Volg de volgende stappen om je aan te melden

Vanwege COVID-19 is de selectieprocedure van lichting 2020-2022 verplaatst naar het begin van het schooljaar i.p.v. voor de zomervakantie. 

Stap 1: aanbevelingsbrief

Vertel de Pre-U coördinator op jouw school (of je teamleider) dat je graag wilt deelnemen aan het Honoursprogramma van de Universiteit Twente. Vraag deze persoon of hij/zij ook denkt dat dit een mooie uitdaging voor jou is en of diegene (of iemand anders op school) een aanbevelingsbrief voor je wilt schrijven. Gebruik hierbij de richtlijn voor de aanbevelingsbrief (zie informatiepakket onder dit stappenplan).

Stap 2: motivatiebrief

Schrijf zelf een motivatiebrief met daarin jouw verwachtingen en de beweegredenen voor het aanmelden voor het Pre-U Honoursprogramma. We raden je aan om gebruik maken van de richtlijn voor de motivatiebrief (zie informatiepakket onder dit stappenplan).

Stap 3: open opdracht

Geef invulling aan de open opdracht (zie informatiepakket onder dit stappenplan). We willen je graag beter leren kennen als persoon. Bedenk een creatieve manier, die bij jou past, waarop wij jou beter kunnen leren kennen.

Stap 4: persoongegevens

Vul je persoonsgegevens in. Gebruik het template persoonsgegevens (zie informatiepakket onder dit stappenplan). Dit template kun je ook in een word-file vinden onder dit stappenplan.

Stap 5: aanleveren

Lever de bestanden los van elkaar aan bij de contactpersoon van jouw school en zet in elk bestand je naam, dit zijn:
A) Jouw motivatiebrief
B) Jouw open opdracht (digitaal)
C) Jouw persoonsgegevens

Vraag de contactpersoon om deze documenten, vergezeld met de aanbevelingsbrief van een docent uiterlijk 8 september 2020 te uploaden in de SharePoint map van jouw school onder ‘inschrijvingen’. Je school heeft hiervoor een aparte handleiding ontvangen genaamd ‘Handleiding inschrijvingen Honoursprogramma’. Is jouw school geen partnerschool? Mail dan de documenten uiterlijk 8 september 2020 naar honoursprogramma-pre-u@utwente.nl

selectie

Na de deadline van 8 september zal de Universiteit Twente alle ontvangen documenten bekijken en beoordelen. De volgende stap van de selectieprocedure is deelname aan de selectiedag. Uiterlijk op 18 september 2020 hoor je van je contactpersoon op school of je door bent naar de tweede selectieronde: de selectiedag op donderdag 24 september 2020. Op deze dag maak je kennis met het Honoursprogramma en kijken we van beide kanten of jij een match bent voor ons programma. Wanneer je geselecteerd bent voor deze selectiedag ontvang je een uitgebreide mail met informatie en een voorbereidingsopdracht op 18 september 2020.

Uiterlijk 2 oktober 2020 ontvangen de contactpersonen van (partner)scholen een bericht of je definitief geselecteerd bent of niet. Wanneer je niet geselecteerd bent voor de selectiedag hoor je al eerder in september dat je niet geselecteerd bent. De contactpersoon van jouw school stuurt deze informatie aan je door en vraagt je om, ter bevestiging van je aanmelding als je geselecteerd bent, het template studentaccount Universiteit Twente aan te leveren. Deze template ontvangt de coördinator bij je op school zodra je geselecteerd bent. Lever voor 9 oktober 2020 je template studentenaccount in, zodat wij je inschrijving compleet kunnen maken. Alleen met een afgeronde inschrijving kun je na de herfstvakantie aan het programma starten.

Als je inschrijving compleet is gemaakt, krijg je voor de herfstvakantie nog een persoonlijk berichtje van ons en ontvangen we je graag tijdens de Kick-Off op 29 oktober op de campus van de Universiteit Twente.