nieuwsgierig? kritisch? eigenwijs?

De wereld verandert razendsnel. Informatie ontstaat sneller dan we kunnen verwerken en het beoordelen van wat waar en bruikbaar is, is moeilijker dan ooit. De baan die jij straks krijgt, bestaat nu misschien nog niet. Je gaat vragen beantwoorden die nog niet zijn gesteld en technieken gebruiken die nog niet zijn uitgevonden.

Het Pre-U Honoursprogramma bereidt je voor op een relevante rol in de maatschappij van de toekomst. Je wordt in het diepe gegooid, leert creatief en kritisch denken en krijgt handvatten om zelf onderzoek te doen. Daarnaast ga je samenwerken met gelijkgezinden en maak je vrienden voor het leven. Ben jij de leerling die we zoeken?

Wat? Waar? Wanneer? 

Het Honoursprogramma duurt anderhalf jaar en kost je ongeveer een dag per week. Op donderdagmiddagen ben je beschikbaar voor bijeenkomsten op de UT. In 5 vwo volg je modules over wetenschapsfilosofie en onderzoeksmethoden en twee masterclasses naar keuze. Je sluit het jaar af met het schrijven van je eigen onderzoeksvoorstel. In 6 vwo voer je dat onderzoek onder intensieve begeleiding uit en krijg je workshops om de benodigde vaardigheden op te doen. Dit resulteert in een paper die je ook op school kunt inleveren als profielwerkstuk.


In het menu kun meer informatie vinden over het programma in het eerste en tweede jaar, een overzicht van bijeenkomsten voor de verschillende lichtingen, een omschrijving van de aanmeldings- en selectieprocedure en praktische informatie voor leerlingen, scholen en ouders.