Bedrijven zetten wetenschap, technologie en praktische kennis in. Hoe ze dat doen? Vraag het ze zelf! Tijdens de grootste technische schoolreis van Nederland.

Doel

Op dit grootste technische schoolreis van Nederland ontmoeten leerlingen wetenschappers en bedrijven die high tech oplossingen ontwerpen voor uitdagingen in de wereld. Op deze manier ontdekken leerlingen wat ze kunnen met technologie en wetenschap. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de landelijke VO-HO netwerken.

Bekijk de aftermovie van de Hannover Messe Challenge 2019!

Doelgroep

Leerlingen uit 5 en 6 vwo (en 4 en 5 havo) die willen ontdekken welke kanten zij op kunnen in de technologie. Ook is een begeleidend docent van harte welkom.

Aanbod 

Dit tweedaagse evenement bestaat uit een science-dag op de Universiteit Twente, met lezingen en workshops van topwetenschappers en een interessant avondprogramma. Dag twee start met een busreis naar de Hannover Messe beurs, de grootste innovatie- en technologiebeurs van de wereld. Leerlingen bezoeken de beurs met een exclusief VIP programma en een uitdagende challenge.

Inschrijven

Inschrijving vindt plaats via het HO-VO Netwerk in de eigen regio. Meer informatie is te vinden op de uitgebreide webstite en vragen kunnen gesteld worden aan hmc@utwente.nl.


Ga naar de uitgebreide website van de Hannover Messe Challenge!
naar de website