LEER ALLES OVER APPLICATIES EN PROGRAMMEREN MET HET CODELAB!

Computers en slimme apps spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en WhatsApp, spelen spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en geprogrammeerd zijn.

Om leerlingen hierbij te helpen bieden wij via onze partner Lyceo verschillende CodeLabs aan: games maken en websites bouwen. De CodeLabs staan helemaal in het teken van leren programmeren en het ontwikkelen van computer skills. We werken aan vaardigheden die waardevol zijn voor iedere leerling, mét of zonder programmeerambitie.

• Wanneer: 18 t/m 21 oktober 2021
  • Doelgroep: 1 t/m 6 vwo
  • Duur: 4 dagen
  • Kosten: €255,- (per leerling)

• Games maken

Tijdens het CodeLab over games maken krijgen leerlingen uitleg over codes schrijven en gaan ze zelf aan de slag met Processing. Processing is een programmeertaal die veel gebruikt wordt, en bevat de belangrijkste concepten om je eigen game te maken. We bekijken samen welke input welk effect geeft in jouw game, zodat je aan het eind van het CodeLab een gaaf project hebt gemaakt!

• Websites bouwen

Tijdens het CodeLab over websites bouwen gaan we aan de slag met de basis van HTML, CSS en JavaScript, die websites kunnen voorzien van inhoud, vormgeving en functionaliteit. Als je dit onder de knie krijgt, weet je ongeveer hoe alle websites zijn gebouwd en dus hoe je er zelf een moet aanpassen of maken.

Aanmelden

Het aanmelden voor het CodeLab kan via onze partner Lyceo, en gaat via de link hieronder:

Meld je aan voor het CodeLab!

Bekijk de algemene voorwaarden van Pre-U