Inspiratiepagina Profielwerkstuk.

Ben jij nog op zoek naar een interessant onderwerp voor jouw profielwerkstuk? Dan is deze pagina voor jou! Hier vind je leuke ideeën en inspiratie voor jouw profielwerkstuk.

Waar staat Universiteit Twente bekend om? 

Universiteit Twente staat vooral bekend om het verbinden van technologie, wetenschap, en engineering met sociale wetenschappen. Hieronder staan ter inspiratie voor jouw profielwerkstuk een aantal actuele voorbeelden van onderzoeken van de Universiteit Twente:    

Kijk eens op het nieuwsoverzicht van de UT om te zien waar de Universiteit Twente nog meer mee bezig is!

Proef doen op de universiteit!

Heb jij misschien interesse om een proef doen op Universiteit Twente voor je profielwerkstuk? Dat kan! Er zijn verschillende technieken die beschikbaar worden gesteld voor middelbare scholieren tijdens de Analysedagen. Interesse in wat je kunt doen en hoe deze technieken werken? Klik hier!

Werkcollege Literatuur zoeken

Heb je al een onderwerp voor je profielwerkstuk gevonden, maar weet je niet zo goed waar je de juiste bronnen kan vinden? De juiste literatuur is de basis voor een goed profielwerkstuk en daarnaast verbeter je met dit werkcollege ook nog eens je academische vaardigheden! Tijdens het Werkcollege Literatuur zoeken kan je gebruik maken van UT-faciliteiten om geschikte literatuur te vinden onder de begeleiding van een aantal studenten. 

Je kan ook inspiratie voor je profielwerkstuk halen uit één van onze workshops of masterclasses. Hierin worden een aantal interessante onderwerpen verder besproken en uitgewerkt, misschien dat jouw profielwerkstuk onderwerp hier wel tussen zit! 

Workshops & Masterclasses

Lijkt het jou leuk om te leren hoe je:

 • een orgaan op een chip maakt,
 • aan de slag kan als consultant,
 • met wiskunde criminaliteit aanpakt,
 • je eigen medicijn kan maken,
 • een virtual design ontwikkelt? 

Kijk dan of een van onze workshops ter inspiratie kan dienen voor jouw profielwerkstuk!

Vind jij het misschien interessant om te leren:

 • welke signalen er op de intensive care gemeten worden (Meten aan de mens),
 • wat nanostructuren zijn (High tech nano),
 • hoe je als echte communicatiespecialist te werk gaat (Red de reputatie van het ziekenhuis),
 • hoe je een vleugelprofiel ontwikkelt (Aerodynamica van vliegtuigvleugels),
 • hoe een netwerk werkt en deze verbindingen veilig worden gemaakt (Big data),
 • hoe je belangrijke knopen kan doorhakken (Besluitvorming)?

Kijk dan of een van onze masterclasses iets is ter inspiratie voor jouw profielwerkstuk!

Kampen

Wil je in een korte tijd veel leren en inspiratie op doen? Misschien is een Inspire-U kamp dan wat voor jouw en wie weet doe je ook nog ideeën op voor een onderwerp voor jouw profielwerkstuk! Klink hier voor ons aanbod aan kampen!

ANDERE ORGANISATIES

Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat jullie vragen bij de juiste persoon terecht komt. Op www.profielwerkstuk.nl wordt er momenteel gewerkt aan een algemeen platform voor je profielwerkstuk namens verschillende universiteiten van Nederland. Ook kan je vaak bij de bibliotheek tips vinden voor het schrijven van een profielwerkstuk en kan je voor meer inspiratie een kijkje nemen bij musea.