Met een team meedoen aan een uitdagende wiskundige wedstrijd. Laat zien dat je snel kunt denken!

Op 29 november 2019 vindt de Twentse Wiskunde Estafette plaats. Leerlingen uit 4 en 5 vwo kunnen in teams meedoen aan deze uitdagende, wiskundige wedstrijd. Bekijk de onderstaande video voor een impressie van deze dag! 

 De Twentse wiskunde estafette

Vraag je docent of je mee mag doen en schrijf je in met een team van 3 of 4 leerlingen. Je hoeft geen wiskundewonder te zijn, snel kunnen denken is voldoende! De dag begint met een puzzelronde. Vervolgens gaan we na de lunch verder met de estafette. In de estafette is het jullie opdracht om zoveel mogelijk wiskundige vragen op te lossen in een korte tijd. Jullie kunnen daarbij kiezen uit makkelijke en moeilijke vragen. Hoe moeilijker de vraag, hoe meer punten je krijgt. Eindig jij op de eerste plek? 

Programma

10.00 uur     Ontvangst
10.45 uur     Opening
11.00 uur     Puzzelronde
12.15 uur     Lunch
13.00 uur     Twentse Wiskunde Estafette
15.00 uur     Pauze
15.40 uur     Prijsuitreiking en afsluiting
16.15 uur     Einde 

Let op: het gaat om een voorlopige indicatie van het programma. 

Inschrijven

Zit je in 4 of 5 vwo en ben je wel toe aan een uitdaging? Lijkt het je leuk om zoveel mogelijk vraagstukken op te lossen in een korte tijd? En heb je ook nog enthousiaste klasgenoten met wie je een team kan vormen? Doe dan mee aan de Twentse Wiskunde Estafette! Vraag aan je docent of je mag deelnemen en schrijf je in via de website. 

De inschrijving is nog niet geopend

Docentenprogramma

Voor de begeleidende leraren staan er twee lezingen gepland. Er wordt uiteraard rekening gehouden met tijd om de leerlingen in hun voortgang van de puzzelronde en estafette te kunnen volgen.

Meer informatie

Voor informatie kun je mailen naar pre-u@utwente.nl.