De masterclasses zijn verdiepende en verbredende programma's die leerlingen extra uitdaging bieden in een onderwerp naar keuze. 

Aan de slag met licht

Licht, een verschijnsel dat iedereen kent. Je denkt al gauw aan lichtbronnen, zoals de zon die je wakker maakt door de spleet van je gordijn, de gekleurde lasers van een gave lichtshow en het altijd knipperde lampje van je telefoon. Echter is licht nog veel meer, en is de werking waarschijnlijk anders dan je in eerste instantie dacht.

In deze masterclass focussen we ons op het verschijnsel licht: welke theorieën en gedragingen horen hierbij, hoe kunnen we het meten, en wat gebeurt er wanneer het met objecten in aanraking komt? Uiteindelijk voer je een eigen onderzoek, waarvan je de resultaten in jouw dagelijks leven kan gebruiken. Ben je al benieuwd? 

Na deze masterclass kan je

  • beschrijven hoe licht zich gedraagt;
  • licht op verschillende manieren meten; 
  • absorptiespectra meten;
  • jouw eigen onderzoek dirigeren en uitvoeren;
  • praktische aanbevelingen doen over jouw onderzoek.

Voorkennis

Het thema van deze masterclass sluit aan bij natuurkunde, maar het volgen van dit schoolvak is niet vereist voor deelname.

Data, aanmelden en kosten

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass in leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 3/4 vwo kost €105 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €80 per persoon.

Wil jij meedoen?
Meld je aan!