Zie Masterclasses

Psychologie voor een gezondere wereld

POSITIEF MANIPULEREN

Veel mensen denken bij psychologie aan het plaatje van iemand die op een sofa ligt en zijn problemen vertelt aan een psycholoog. Maar met psychologie kan je veel meer! Psychologen houden zich bijvoorbeeld ook bezig met het beïnvloeden van mensen en hun gedrag. Hoe zorg je ervoor dat mensen zich gaan gedragen zoals jij wilt?

Tijdens deze masterclass zet je een interventie op om mensen bepaald gedrag te laten vertonen. Je ontwikkelt een programma dat mensen motiveert om bijvoorbeeld gezonder te eten of minder alcohol te drinken. Je leert hierbij welke factoren invloed hebben op de motivatie om bepaald gedrag te vertonen. Dus, ben jij geïnteresseerd in het beïnvloeden van menselijk gedrag? Schrijf je dan in voor deze masterclass.

NA DEZE MASTERCLASS KAN JE

• op overzichtelijke en wetenschappelijke manier een interventie opzetten en presenteren;
  • benoemen wat gedragsbeïnvloeding is;
  • verschillende theorieën toepassen op aangereikte problemen;
  • benoemen wat belangrijke aspecten en ontwerpprincipes zijn binnen de psychologie.

VOORKENNIS

Gerelateerde schoolvakken zijn Biologie en Maatschappijleer, maar er zijn geen vereiste schoolvakken voor deze masterclass.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

Deze masterclass draait in blok 1 en 3. Aanmelden voor blok 1 kan tot 15 oktober, en aanmelden voor blok 3 kan vanaf 15 februari. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 3/4 vwo kost €105 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €80 per persoon.