LEERLINGEN WORDEN GEDURENDE VIER BIJEENKOMSTEN OP DE UT ONDERGEDOMPELD IN EEN interessant ONDERWERP.

Doel

De masterclasses hebben een verdiepend karakter binnen één of meerdere onderzoeksvelden van de UT. Tevens kunnen leerlingen inspiratie opdoen voor een onderwerp voor een profielwerkstuk of ander project, waarbij de masterclass een bijzonder goed startpunt is.

Doelgroep

Masterclasses zijn voor individuele en geïnteresseerde leerlingen uit 3 en 4 vwo die naast hun reguliere lesprogramma op zoek zijn naar extra verdieping of uitdaging in een specifiek vakgebied. Omdat de bijeenkomsten plaatsvinden tijdens schooltijd, moet de leerling in staat zijn om de gemiste stof zelf in te halen en hier de mogelijkheid van de school voor krijgen.

Masterclassses 3 & 4 vwo
Masterclassses 3 & 4 vwo
Masterclassses 3 & 4 vwo
Masterclassses 3 & 4 vwo
Masterclassses 3 & 4 vwo

Aanbod

Leerlingen kunnen kiezen uit zes verschillende masterclasses van elk vier dagdelen, verspreid over vier weken, welke een kijkje bieden in verschillende onderzoeksthema’s. Leerlingen volgen hoorcolleges, worden op boeiende wijze geconfronteerd met relevante vraagstukken en gaan aan de slag met practica en/of projectwerk. Klik op de namen van de masterclasses in het menu hieronder en bezoek de informatiepagina's. 

Planning & kosten

De masterclasses worden op de dinsdagmiddag gegeven van 13.30 – 16.30 uur. Op deze manier kunnen leerlingen gezamenlijk naar de UT komen, maar de masterclass van eigen voorkeur volgen. De programma’s bestaan uit vier bijeenkomsten op de Universiteit Twente en maximaal vier uur zelfstudie. Op onze website is te vinden welke masterclasses in welk blok draaien. Bij populaire masterclasses kunnen leerlingen worden ingedeeld in het reservemoment, zodat zoveel mogelijk leerlingen een masterclass kunnen volgen die het beste aansluit op hun interesse.

De kosten voor partnerscholen bedragen € 80,- per leerling. Deelnemers van niet-partnerscholen betalen € 105,- per leerling.

Inschrijven & meer informatie

Aanmelden voor blok 2 kan tot 1 februari. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan masterclasses kost €90, €105 en €125 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen uit 1/2, 3/4 en 5/6 vwo. Leerlingen van partnerscholen betalen €65, €80 en €95 per persoon, afhankelijk van in welk leerjaar zij zitten.