Annulering Medicamp 2020
Beste Medicamp deelnemers en ouders,
 
Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen heeft het kabinet strenge maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De aangekondigde maatregelen, die tot nu toe gelden t/m 6 april, hebben ook invloed op de voorbereidingen van het Medicamp. Daarnaast bestaat er nog grote onzekerheid over de periode na 6 april.
 
Daarom heeft de organisatie van het Pre-U Medicamp helaas moeten besluiten om het kamp te annuleren.
 
Wij gaan er uiteraard voor zorgen dat iedereen zo snel mogelijk het volledige inschrijfbedrag teruggestort krijgt op zijn of haar rekening. Om dit zo snel mogelijk te regelen willen wij je vragen hier jouw bankgegevens in te vullen.
 
We hopen op jullie begrip en willen benadrukken dat we je graag bij de volgende editie terug zien. In 2021 gaan we opnieuw het Medicamp organiseren. Zet 3 t/m 7 mei 2021 dus alvast in je agenda! Binnenkort opent er op de website ook een interesselijst waar je je e-mailadres kunt achterlaten zodat wij jou op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen! 
 
Met vriendelijke groet,

Organisatie Medicamp

Wil jij meer leren over de medische wereld?

Ben jij een bovenbouw leerling aan het VWO en heb je interesse in een medische en ook technische opleiding? Wil je ontdekken of zo'n studie bij jou past? Wil je leren over het menselijk lichaam en de technieken die gebruikt worden in de medische wereld? Dan is het Medicamp écht iets voor jou!

Wanneer: 3 t/m 7 mei 2021
Voor wie: 4/5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland
Waar: Universiteit Twente (Enschede) 
Kosten: €395 p.p. | Early bird: € 375,- p.p. | Vriendenkorting: € 375,- p.p. (meld je met een vriend(in) aan)
Taal: Nederlands
Door wie: Pre-U in samenwerking met de opleidingen Technische GeneeskundeBiomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen en het TechMed Centre.

Over Medicamp

Waan je een hele week in het leven van een arts, de beslissingen die hij/zij moet maken en de apparatuur die wordt gebruikt bij het diagnosticeren van een patiënt! Tijdens dit kamp ga je een week lang op ontdekkingsreis over de campus van de Universiteit Twente en kom je van alles te weten over het menselijk lichaam en wetenschappelijke onderzoeksmethoden.

Het zorgpad van de patiënt door het ziekenhuis staat centraal. Op de eerste dag krijg je diverse patiënt-casussen te zien: aan jou en je medische team de taak om uit te zoeken wat zijn of haar diagnose is. Door middel van bijvoorbeeld een echo of een ECG (hartfilmpje) ga je hierachter komen! En hoe werkt zo’n ECG eigenlijk? Wanneer de diagnose gesteld is, komt de volgende uitdaging aan bod: hoe gaan we deze patiënt behandelen? Welke behandeling heeft het meeste effect op de patiënt, maar draagt tegelijkertijd ook de minste kosten met zich mee?

Tijdens het Medicamp ga je op zoek naar antwoord op deze en nog veel meer interessante vragen. Je maakt kennis met wetenschappelijk denken en onderzoek doen aan de hand van interessante biomedische practica. Ook word je rondgeleid op de campus en breng je bijvoorbeeld bezoek aan het medische onderzoeksinstituut TechMed Centre van de Universiteit Twente. Je stapt in de wereld van de studies Technische GeneeskundeBiomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen en je krijgt een goede indruk van het leven als student. Je wordt tijdens de kampweek begeleid door studenten die precies weten wat de studies inhouden en al je vragen kunnen beantwoorden. Kortom, de beste manier om je meivakantie door te brengen!

Doelgroep

Het Medicamp is speciaal voor individuele leerlingen uit 4, 5 of 6 vwo met interesse in medisch technische studies en werkvelden. Er zijn 40 plekken beschikbaar.

Kosten

We bieden een compleet pakket met daarin de courses, het festivalprogramma, eten & drinken en de accommodatie! De kosten voor het InspireU Medicamp zijn vóór 14 februari 2021 € 375,- per persoon, daarna €395 per persoon. Kom je met een vriend(in), dan is de prijs €375 per persoon. Het pakket bevat het volgende: 

  • Verblijf op de campus van de Universiteit Twente
  • Deelname aan de lessen
  • Materiaal voor tijdens de lessen
  • Een bed om in te slapen (exclusief: hoeslaken, kussen en slaapzak)
  • WiFi
  • Avondprogramma activiteiten
  • Bedrijfsbezoek
  • Eten (ontbijt, lunch en avondeten)
  • Koffie/thee/fris

Let op: reiskosten en reisverzekering zijn geen onderdeel van het complete pakket. 

Inschrijven

De inschrijving voor Medicamp 2021 is nog niet open. Binnenkort kun je je inschrijven voor de interesselijst, zodat wij je op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen!   

Meer informatie

Stuur voor meer informatie een mailtje naar medicamp-pre-u@utwente.nl of neem contact op per telefoon via 053 489 4890.