Wil jij meer leren over de medische wereld?

Ben jij een bovenbouw leerling aan het VWO en heb je interesse in een medische en ook technische opleiding? Wil je ontdekken of zo'n studie bij jou past? Wil je leren over het menselijk lichaam en de technieken die gebruikt worden in de medische wereld? Dan is het Medicamp écht iets voor jou!

Wanneer: 28 april tot en met 2 mei 2020 (Meivakantie regio Noord & Midden)
Voor wie: 4/5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland
Waar: Universiteit Twente (Enschede) 
Kosten: €395 p.p. | Early bird: € 375,- p.p. (vóór 14 februari 2020) | Vriendenkorting: € 375,- p.p. (meld je met een vriend(in) aan)
Taal: Nederlands
Door wie: Pre-U in samenwerking met de opleidingen Technische GeneeskundeBiomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen en het TechMed Centre.

Over Medicamp

Waan je een hele week in het leven van een arts, de beslissingen die hij/zij moet maken en de apparatuur die wordt gebruikt bij het diagnosticeren van een patiënt! Tijdens dit kamp ga je een week lang op ontdekkingsreis over de campus van de Universiteit Twente en kom je van alles te weten over het menselijk lichaam en wetenschappelijke onderzoeksmethoden.

Het zorgpad van de patiënt door het ziekenhuis staat centraal. Op maandag krijg je diverse patiënt-casussen te zien: aan jou en je medische team de taak om uit te zoeken wat zijn of haar diagnose is. Door middel van bijvoorbeeld een echo of een ECG (hartfilmpje) ga je hierachter komen! En hoe werkt zo’n ECG eigenlijk? Wanneer de diagnose gesteld is, komt de volgende uitdaging aan bod: hoe gaan we deze patiënt behandelen? Welke behandeling heeft het meeste effect op de patiënt, maar draagt tegelijkertijd ook de minste kosten met zich mee?

Tijdens het Medicamp ga je op zoek naar antwoord op deze en nog veel meer interessante vragen. Je maakt kennis met wetenschappelijk denken en onderzoek doen aan de hand van interessante biomedische practica. Ook word je rondgeleid op de campus en breng je bijvoorbeeld bezoek aan het medische onderzoeksinstituut ECTM van de Universiteit Twente. Je stapt in de wereld van de studies Technische GeneeskundeBiomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen en je krijgt een goede indruk van het leven als student. Je wordt tijdens de kampweek begeleid door studenten die precies weten wat de studies inhouden en al je vragen kunnen beantwoorden. Kortom, de beste manier om je meivakantie door te brengen!

Doelgroep

Het Medicamp is speciaal voor individuele leerlingen uit 4, 5 of 6 vwo met interesse in medisch technische studies en werkvelden. Er zijn 40 plekken beschikbaar.

Programma

Het Medicamp bestaat uit vijf dagen. We starten op dinsdag 28 april, waarbij je met je ouders welkom bent van 10.30 uur tot 12.00 uur. Daarna verlaten je ouders de campus en starten we met het programma. Ouders zijn vrijdag weer welkom vanaf 13.30 uur om je bagage op te halen. De inloop voor de presentaties is vanaf 14:00 uur. Na de presentaties, certificaatuitreiking en afsluitende borrel vertrekt iedereen rond 16.30 uur richting huis. 

Je verblijft tijdens het kamp een week lang in de blokhutten op het terrein van de Universiteit Twente. Tijdens het kamp werk je in een groepje aan een casus en houden we ons bezig met verschillende thema’s, zoals spierkracht, medische simulatie, onderzoekstechnieken en nog veel meer. Naast de lesmodules leer je meer over de medische studies aan de Universiteit Twente, bezoeken we het topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente, gaan we aan de slag in het medische onderzoeksinstituut ECTM en ontmoeten we een medisch bedrijf uit de regio. 

Je brengt de nieuw opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk en doet wetenschappelijk onderzoek, waarvan je de resultaten met je mede-deelnemers presenteert aan je ouders of verzorgers. Natuurlijk hoef je je ook in de avonden niet te vervelen: op het programma staan onder andere een filmavond, sportworkshop, een avondje naar het gezellige centrum van Enschede en nog veel meer leuke dingen! 

Naast het feit dat het een ontzettend leuke en leerzame week wordt kom je er tijdens deze week achter of een medische studie iets voor jou is. Ook ontvang je een certificaat voor succesvolle deelname die je kunt gebruiken in je portfolio voor je vervolgopleiding. Een gedetailleerde planning van de week vind je hieronder.   

Kosten

We bieden een compleet pakket met daarin de courses, het festivalprogramma, eten & drinken en de accommodatie! De kosten voor het InspireU Medicamp zijn vóór 14 februari 2020 € 375,- per persoon, daarna €395 per persoon. Kom je met een vriend(in), dan is de prijs €375 per persoon. Het pakket bevat het volgende: 

  • Verblijf op de campus van de Universiteit Twente
  • Deelname aan de lessen
  • Materiaal voor tijdens de lessen
  • Een bed om in te slapen (exclusief: hoeslaken, kussen en slaapzak)
  • WiFi
  • Avondprogramma activiteiten
  • Bedrijfsbezoek
  • Eten (ontbijt, lunch en avondeten)
  • Koffie/thee/fris

Let op: reiskosten en reisverzekering zijn geen onderdeel van het complete pakket. 

Inschrijven

De inschrijvingen voor Medicamp 2020 zijn nog niet geopend. Wil je op de hoogte blijven wanneer de inschrijvingen open gaan? Meld je dan aan voor de InspireU kampen interesselijst via de onderstaande button.

Meer informatie

Stuur voor meer informatie een mailtje naar inspireu@utwente.nl of neem contact op per telefoon via 053 489 4890.