Themadag Wetenschap

Een themadag is erop gericht om wetenschap te ontdekken en ervaren.

In vooraf vastgestelde blokken kunnen groepen leerlingen op aanvraag een themadag Wetenschap volgen op de Universiteit Twente. Dit drie uur durende programma is gericht op het ontdekken en ervaren van de wetenschap. De sessie bestaat uit een introductie, een workshop ‘onderzoeken doe je zo’ of ‘van idee tot ontwerp’ en een interactief campusspel.

Aanbod workshops themadag, 1 & 2 vwo

 • Onderzoeken doe je zo

  Tijdens de workshop 'Onderzoeken doe je zo' leren leerlingen over wat wetenschap is en waar je het tegen komt. We bekijken wat onderzoekers doen en gaan in kleine groepjes gaan leerlingen aan de slag met een vraag van de overheid. Doormiddel van het uitvoeren van bèta, alfa en gamma onderzoek komen we dan samen tot een mooi advies. 

  • Er is geen specifieke voorkennis nodig voor het volgen van deze workshop.

  Na deze workshop:

  • weet je wat wetenschap is;
  • weet je hoe je alfa, bèta en gamma onderzoek doet.
 • Van idee tot ontwerp

  Vind jij die handleiding van IKEA ook zo handig? Daar communiceren ze met beelden, zodat mensen die verschillende talen spreken het allemaal begrijpen. In de workshop 'Van idee tot ontwerp' leren leerlingen hoe ze ideeën kunnen omzetten naar een 3D-ontwerp. Door op een creatieve manier aan de slag te gaan begrijpt iedereen aan het eind van de workshop hoe de verschillende ideeën werken.

  • Er is geen specifieke voorkennis nodig voor het volgen van deze workshop.

  Na deze workshop:

  • weet je wat visuele denktechnieken zijn;
  • weet je hoe je je eigen idee moet omzetten tot iets visueels.

Aanmelden 

De volgende data zijn nog beschikbaar:

Aanmelden voor een van de bovenstaande data kan vanaf 8 november, door te mailen naar workshops-pre-u@utwente.nl. Vermeld dan de gewenste themadag en het aantal leerlingen. Aanvragen worden aangenomen op volgorde van binnenkomst.
  

Vragen?
Mail ons!


Bekijk de algemene voorwaarden van Pre-U