De masterclasses zijn verdiepende en verbredende programma's die leerlingen extra uitdaging bieden in een onderwerp naar keuze.  

Leer hacken om systemen veilig te maken

Je ziet het vast regelmatig langskomen in het nieuws: "belangrijke persoonsgegevens zijn op straat komen te liggen na een hackaanval", of "onschuldige mensen klikken op linkjes en moeten onterecht betalen". Er bestaan ontzettend veel vooroordelen over hacken. In de masterclass begin je daarom met het beantwoorden van de vraag 'wat is hacken?', maar ook 'wat is hacken niet?'. Maar vooral gaan we zelf aan de slag! Je leert een systeem te testen op haar veiligheid tegen hacken. Dit doe je door kritisch te zoeken naar fouten in het systeem. Door op deze manier te werken, kun je kwaadwillige hackers voor zijn. Zo blijft het systeem veilig.  Ook komen we erachter wat een sterk wachtwoord nou goed maakt, en in welke valkuilen je niét moet trappen. Wil je dit zelf proberen? Schrijf je dan in voor de masterclass.

Na deze masterclass kan je

  • zelf een website hacken;
  • fouten vinden in een systeem of website waardoor het gemakkelijk te hacken is;
  • uitleggen waar een sterk wachtwoord aan moet voldoen en waarom; 
  • vertellen wanneer hacken wel en niet mag.

Voorkennis

Er zijn geen vereiste schoolvakken voor het volgen van de masterclass, maar veel deelnemers hebben interesse in de vakken informatica en onderzoeken & ontwerpen.

Data, aanmelden en kosten

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass voor leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 1/2 vwo kost €90 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €65 per persoon.

Wil jij meedoen?
Meld je aan!