De masterclasses zijn verdiepende en verbredende programma's die leerlingen extra uitdaging bieden in een onderwerp naar keuze.  

Bedenk jij de volgende hit? 

Snapchat en Candy Crush zijn voorbeelden van apps die wereldwijd door miljoenen mensen worden gebruikt. Maar wat komt er allemaal kijken bij het maken van een app? En hoe wordt deze succesvol? In de masterclass denk je na over wat er nodig is om jouw app populair te maken en hoe je hier geld mee kan verdienen. Ook ontwikkel je zelf een App welke je vervolgens echt kan gebruiken op je eigen (Android) telefoon. Tijdens de masterclass specialiseer je je in één van deze twee richtingen. Bedenk of maak jij de nieuwe Candy Crush of Snapchat? Meld je aan voor deze masterclass.

Na deze masterclass kan je

  • eenvoudige apps maken m.b.v. App Inventor;
  • de technische en niet-technische aspecten van Apps begrijpen;
  • logisch stapsgewijs denken om problemen op te lossen of iets te maken;
  • een app visualiseren en vormgeven met behulp van een bedrijfsplan.
Ontwerp je eigen app
Ontwerp je eigen app
Ontwerp je eigen app
Ontwerp je eigen app

Voorkennis

Gerelateerde schoolvakken zijn Wetenschapsoriëntatie, Informatiekunde en Management & Organisatie, maar er zijn geen verplichte schoolvakken voor deelname aan de masterclass.

Data, aanmelden en kosten

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass voor leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 1/2 vwo kost €90 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €65 per persoon.

Wil jij meedoen?
Meld je aan!