De masterclasses zijn verdiepende en verbredende programma's die leerlingen extra uitdaging bieden in een onderwerp naar keuze.

Ontwerp je eigen operatiekamer

Technologie is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg en wordt alleen maar complexer. Deze technologie heeft verschillende voordelen; patiënten kunnen beter behandeld worden en efficiëntere zorg is mogelijk in het ziekenhuis. De keerzijde is echter dat technische kennis gecombineerd moet worden met medische kennis.

In deze Masterclass maak je kennis met deze medische technologie. De huidige ontwikkelingen, (nabije) toekomst en eventuele problemen/ uitdagingen komen aan bod. Daarnaast ga je samen met medeleerlingen aan de slag met één van deze problemen waarbij je zelf een creatieve oplossing verzint. Tot slot mag jij een kijkje nemen in het TechMed Simulation Centre (TMSC), hier wordt een beeld wordt gevormd van een echte OK en krijg jij een workshop hechten! Is dit iets voor jou? Meld je aan voor de masterclass.

Na deze masterclass

  • heb je anatomische en fysiologische kennis (op basaal niveau) op het gebied van de hersenen, hersentumoren en de gekozen casus;
  • kan je een onderzoek opzetten en dit afsluiten met een presentatie;
  • heb je kennis gemaakt met wetenschappelijk onderwijs op de UT in de vorm van hoorcolleges, zelfstudies, werkgroepen en practica.

Voorkennis

Gerelateerde schoolvakken zijn Biologie, Natuurkunde, Onderzoeken & Ontwerpen en NLT. Er zijn echter geen vereiste schoolvakken voor deze masterclass.

Data, aanmelden en kosten 

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze masterclass voor leerjaar 2019/2020. Deze masterclass wordt volgend leerjaar weer aangeboden. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 1/2 vwo kost €90 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €65 per persoon.

Wil jij meedoen?
Meld je aan!