De masterclasses zijn verdiepende en verbredende programma's die leerlingen extra uitdaging bieden in een onderwerp naar keuze.

Ondernemen doe je zo!

Wereldwijd zijn er ontelbaar veel bedrijven actief en iedere dag starten ook weer nieuwe bedrijven. Maar hoe zijn zij ooit begonnen? Hoe zet je het bijvoorbeeld op de markt? Of hoe zorg je ervoor dat je winst maakt? Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden wanneer je je eigen bedrijf opstart.

In deze masterclass ga je in een groepje een eigen bedrijfsvoering opstellen. Nadat je een branche en focus hebt bepaalt, gaan we aan de slag met het bedenken van de juiste strategie, een sterke marketingcampagne om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij (toekomstige) klanten en investeerders te overtuigen om met jou in zee te gaan. Lukt het jou en je groepje om een succesvol businessplan op te stellen?

Na de masterclass kan je

• logisch en stapsgewijs een fictief bedrijf opstarten, waarbij je de belangrijkste bedrijfsaspecten in kaart brengt;
  • een marketingcampagne opstellen gericht op verschillende doelgroepen;
  • op aantrekkelijke wijze jouw bedrijf in de spotlight zetten;
  • op een effectieve manier (financiële) ondersteuning zoeken om jouw bedrijf te starten.
Klaar voor de Start-Up

Voorkennis

Er zijn geen verplichte schoolvakken voor deelname aan de masterclass.

Data, aanmelden en kosten

Deze masterclass draait in blok 1 en 3. Aanmelden voor blok 1 kan tot 15 oktober en aanmelden voor blok 3 kan vanaf 15 februari. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U Coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan een masterclass voor leerlingen uit 1/2 vwo kost €90 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen. Leerlingen van partnerscholen betalen €65 per persoon.

Wil jij meedoen?
Meld je aan!