DE MASTERCLASSES ZIJN VERDIEPENDE EN VERBREDENDE PROGRAMMA’S DIE LEERLINGEN EXTRA UITDAGING BIEDEN IN EEN ONDERWERP NAAR KEUZE.

Doel

Masterclasses geven leerlingen de mogelijkheid om zichzelf gedurende enkele weken te ontwikkelen buiten de veilige omgeving van de school, maar in vertrouwde handen en met leeftijdsgenoten. Naast algemene en interpersoonlijke ontwikkeling, ervaren leerlingen wat wetenschap inhoudt binnen een onderzoeksveld naar keuze.

Doelgroep

Masterclasses zijn bedoeld voor individuele leerlingen uit 1 en 2 (havo/)vwo die naast hun reguliere lesprogramma op zoek zijn naar extra verdieping of uitdaging in een specifiek vakgebied. De drie bijeenkomsten vinden plaats tijdens schooluren, waardoor leerlingen worden geacht de gemiste kennis zelf in te halen. Hier moeten ze toe in staat zijn en de ruimte voor krijgen van de school.

Aanbod

Leerlingen kunnen kiezen uit zeven verschillende masterclasses van elk drie dagdelen verspreid over drie weken, welke een kijkje bieden in verscheidene bèta en gamma richtingen, verdeeld over de 6 UT thema’s. Klik op de namen van de masterclasses in het menu hieronder en bezoek de informatiepagina's.

Planning & kosten

De bijeenkomsten vinden plaats op de woensdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur. Op deze manier kunnen leerlingen gezamenlijk naar de UT komen, maar de masterclass van eigen voorkeur volgen. Een masterclass bestaat uit drie bijeenkomsten op de Universiteit Twente en maximaal drie uur zelfstudie. Bij populaire masterclasses kunnen leerlingen worden ingedeeld in het reservemoment, zodat zoveel mogelijk leerlingen de masterclass kunnen volgen die het beste aansluit op de eigen interesse. 

De kosten voor partnerscholen bedragen € 65,- per leerling. Deelnemers van niet-partnerscholen betalen € 90,- per leerling.

Inschrijven & meer informatie

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor masterclasses voor leerjaar 2019/2020. Masterclasses worden volgend leerjaar weer aangeboden. Leerlingen van Pre-U partnerscholen kunnen zich inschrijven bij de Pre-U coördinator op school. Leerlingen van niet-partnerscholen schrijven zich, na goedkeuring van de docent, in via het inschrijfformulier. Deelname aan masterclasses kost €90, €105 en €120 per persoon voor niet-partnerschool leerlingen uit 1/2, 3/4 en 5/6 vwo. Leerlingen van partnerscholen betalen €65, €80 en €95 per persoon, afhankelijk van in welk leerjaar zij zitten.