De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd vanuit Stichting Techniekpromotie met een technologisch en wetenschappelijk thema.

De opdrachten die leerlingen krijgen tijdens de Eureka!Cup zijn geschreven door het schrijfteam van Pre-U. Leerlingen leren de ontwerpcyclus toe te passen en worden gestimuleerd tot creativiteit, cognitieve ontwikkeling, taal, rekenen en sociale vaardigheden.

Doelgroep

De wedstrijd is bedoeld voor leerlingen uit 1, 2 en/of 3 havo/vwo. De leerlingen vormen een team van 4 of 5 leerlingen om deel te kunnen nemen. 

Aanbod

Voor deze wedstrijd hebben zes bedrijven en overheidsinstellingen in samenwerking met Pre-U echte en technologische vraagstukken opgesteld. Ook is lesmateriaal beschikbaar. De leerlingen zoeken op school naar innovatieve oplossingen en voeren de volledige ontwerpcyclus uit, van idee, tot schets, prototype, ontwerp en presentatie. Ook is een docentendag gepland. Dit proces kan eventueel begeleid worden door een persoonlijk assistent leraar van Pre-U. Kijk hiervoor in het hoofdstuk voor docenten.

Planning & kosten

De opdrachten komen rond december online, waarna de docent leerlingen kan inschrijven. Het project duurt ongeveer 8 weken met gemiddeld 3 uur werk per week en wordt uitgevoerd op school. Tijdens de finaledag, de Eureka!Day, presenteren de 50 beste teams oplossing aan de opdrachtgevers en andere teams. Deelname is kosteloos.

Inschrijven & meer informatie

Meer info over het programma en aanmelden kan via de website van de Eureka!Cup.

Ga naar de website van de Eureka!Cup
naar de website!