Pre-U Junior biedt naast de Xperimenta programma’s nog een aantal extra activiteiten aan.

Science on tour

Science on Tour is een verzameling kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende of intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen. Dit initiatief van de University of Twente is bedoeld om jongeren van 4 - 18 jaar te interesseren voor natuurwetenschappen en techniek. Science on Tour vindt plaats op locatie en is het gehele jaar mogelijk op aanvraag.

Hoe kun je iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een ballon gevuld met lucht langzaam leeg? Tijdens een Science on Tour nemen studenten van verschillende technische disciplines van de University of Twente kinderen en andere belangstellenden mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen. De experimenten zijn zodanig vormgegeven dat zij de kijker verleiden tot interactie.

INTERESSANTE ONDERWERPEN

Om alledaagse (technische) vragen te beantwoorden wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende natuur- en scheikundige principes. Denk aan onderwerpen als: elektriciteit en magnetisme, supergeleiding en vloeibare stikstof, vloeistoffysica, optica, thermodynamica, katalyse en membraantechnologie. Deze ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen worden met leuke experimenten en met de juiste uitleg begrijpelijk gemaakt.

KOSTEN

De kosten voor een Science on Tour evenement verschillen en zijn afhankelijk van het aantal uren dat je Science on Tour in wil zetten en het aantal begeleiders dat nodig is. De kosten bedragen €25,- per begeleider per uur, houdt daarnaast ook rekening met op- en afbouwtijd en reiskosten (40 cent per kilometer).

Science on tour aanvragen?
Ga naar het formulier

Cinekid festival

Ieder jaar in de herfstvakantie doet Concordia mee aan het Cinekid festival: een groot kindermedia spektakel. Je zal omringd worden met 3D omgevingen, jeugdfilms, kunst, techniek en nog veel meer! In samenwerking met Concordia zal Pre-U gedurende deze week interessante workshops voor basisschoolleerlingen houden. Zo leerden kinderen tijdens eerdere edities programmeren met behulp van de micro:bit. Dit jaar zal de workshop in het thema staan van Robotica en zullen de kinderen samen moeten werken om zelf een robot in elkaar te zetten. Kom vooral langs en neem een kijkje bij Concordia’s Cinekid Medialab!

Meer informatie

Voor vragen kan contact op worden genomen met pre-u-junior@utwente.nl.