Meld je aan voor de Xperimenta van 9 mei!

Xperimenta is een maandelijkse onderzoeksmiddag voor kinderen. Nieuwsgierige kinderen uit groep 4 t/m 8 komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verrassende wereld van wetenschap en technologie (W&T). Naast informatie over Xperimenta hebben wij ook een jaarkalender met alle activiteiten van Xperimenta. Er zijn ook proefjes voor thuis en presentaties te vinden. 

data xperimenta 

Hieronder is meer informatie te vinden over wanneer de eerstvolgende Xperimenta middagen plaatsvinden. Bekijk hier de jaarplanning Xperimenta voor alle middagen in het schooljaar 2017-2018. De middagen vinden elke tweede woensdag van de maand plaats, van 15.00 tot 17.00 uur, in Museum TwentseWelle.


Datum

Thema

Korte omschrijving

10 januari

Forensisch onderzoek

Hoe kom je van een plaats delict tot een veroordeling van de dader? Wat voor sporen kunnen er gevonden worden op de plaats delict?

14 februari

Pretparken

Hoe worden achtbanen gebouwd? Hoe kan je achtbaanontwerper worden?

14 maart

Robotica & programmeren

Wat kunnen we nu al met robots? Zullen robots de wereld overnemen?

11 april

Chemie

Hoe zien we scheikunde terug in het dagelijkse leven? Waaruit bestaat water en hoe werkt zeep?

9 mei

Sport & games

Wat is het verschil tussen een sport en een game? Wat gebeurt er allemaal in je lichaam tijdens het sporten?

13 juni

Water

Wat kunnen we allemaal met water? Hoe kan het dat ze in Afrika een tekort aan water hebben?

  

Eerdere middagen

 

MEEHELPEN?

We ontwikkelen onze Xperimenta middagen altijd samen met een expert op een W&T gerelateerd thema. Ben of ken jij iemand die veel weet over een bepaald thema, of heb je ideeën of materialen voor thema’s of proefjes? Laat het weten via pre-u-junior@utwente.nl.

Ook zoeken wij vrijwilligers voor het organiseren en begeleiden van de Xperimenta-middagen. Weet jij wat kinderen inspireert en nieuwsgierig maakt? Ben je geïnteresseerd in een organisatorische taak? Heb je misschien nuttige contacten? Laat het ons weten!

XPERIMENTA ALS KINDERFEESTJE OF WORKSHOP?

Wil je een Xperimenta middag als kinderfeestje of tijdens een event? Neem contact met ons op via pre-u-junior@utwente.nl voor de mogelijkheden. 

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief
Meld je aan!