Aanmelden voor de Xperimenta van 13 december?

Xperimenta is een maandelijkse onderzoeksmiddag voor kinderen. Nieuwsgierige kinderen van 7 tot en met 12 jaar komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verrassende wereld van wetenschap en technologie (W&T). Naast informatie over Xperimenta hebben wij ook een jaarkalender met alle activiteiten van Xperimenta. Er zijn ook proefjes voor thuis en presentaties te vinden. 

data xperimenta 

Hieronder vindt u wanneer de eerstvolgende Xperimenta middagen plaatsvinden. Bekijk hier de jaarplanning Xperimenta voor alle middagen in het schooljaar 2017-2018. 

 

Datum

Thema

Korte omschrijving

13 september 2017

Architectuur

Wat is eigenlijk architectuur, en hoe zien we dit terug in onze omgeving?

11 oktober 2017  

Sterrenkunde & ruimtevaart 

Hoe zou jouw ruimtehuis eruit moeten zien?

Zullen we ooit gaan wonen op Mars?  

8 November 2017


Creatieve technologie

Hoe kunnen kunst en technologie elkaar aanvullen?

Hoe zou jouw zelfbedachte technologie eruit zien?

13 December 2017


Archeologie & prehistorie

Hoe zag het leven er vroeger uit?

Hoe zou het zijn om met dinosaurussen te leven?

MEEHELPEN?

We ontwikkelen onze Xperimenta middagen altijd samen met een expert op een W&T gerelateerd thema. Ben of ken jij iemand die veel weet over een bepaald thema, of heb je ideeën of materialen voor thema’s of proefjes? Laat het weten via pre-u-junior@utwente.nl.

Ook zoeken wij vrijwilligers voor het organiseren en begeleiden van de Xperimenta-middagen. Weet jij wat kinderen inspireert en nieuwsgierig maakt? Ben je geïnteresseerd in een organisatorische taak? Heb je misschien nuttige contacten? Laat het ons weten!

XPERIMENTA ALS KINDERFEESTJE OF WORKSHOP?

Wil je een Xperimenta middag als kinderfeestje of tijdens een event? Neem contact met ons op via pre-u-junior@utwente.nl voor de mogelijkheden. 

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief
Meld je aan!