Xperimenta is een maandelijkse wetenschapsmiddag in de Museumfabriek voor basisschoolkinderen. Nieuwsgierige kinderen komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verrassende wereld van wetenschap en technologie (W&T). Xperimenta is bedoeld voor kinderen uit groep 4 t/m 6, maar enthousiaste kinderen uit groep 7 en 8 zijn ook welkom.

Aanbod

De Xperimenta middag vindt elke tweede woensdag van de maand plaats van 15:00 uur tot 17:00 uur in de Museumfabriek te Enschede. Elke maand staat er een ander thema centraal. De middag bestaat uit een kindercollege waarna de kinderen in groepjes zich verder verdiepen met bijpassende experimenten onder leiding van Pre-U Junior begeleiders. De groepsgroottes liggen rond de acht tot tien kinderen per groep, met een maximum van 60 kinderen in totaal per middag.

Planning & kosten

In het overzicht is te zien wanneer de verschillende Xperimenta middagen plaatsvinden in het schooljaar 2019-2020. Deelname aan een inspiratiemiddag kost € 7,50 per leerling. Ouders kunnen niet deelnemen aan Xperimenta. Het is mogelijk om een strippenkaart voor 9 middagen te halen voor €60,-

Kinderfeestjes

Wist je dat het mogelijk is om je kinderfeestje te komen vieren bij een van onze Xperimenta middagen? Elke maand hebben we een gaaf thema, waarbij we indrukwekkende proefjes doen. Leuk en leerzaam dus!! Per middag hebben we plek voor 1 verjaardagsfeestje. (maximaal 10 kinderen) Het is hierbij mogelijk om de strippenkaart in te zetten voor 9 kinderen.

Wil jij met je vriendjes en vriendinnetjes de wonderen wereld van wetenschap en techniek ontdekken? Laat het ons weten via pre-u-junior@utwente.nl! 

Inschrijven & meer informatie

Op dit moment is het niet mogelijk om je aan te melden. Houd onze website en socials in de gaten om te zien wanneer de inschrijvingen weer open gaan. Voor vragen kan contact op worden genomen met pre-u-junior@utwente.nl

Meehelpen?

Wij zoeken vrijwilligers voor het organiseren en begeleiden van de Xperimenta-middagen. Weet jij wat kinderen inspireert en nieuwsgierig maakt? En ben je geïnteresseerd in een organisatorische taak? Neem contact met ons op! 

We ontwikkelen onze Xperimenta middagen altijd samen met een expert op een W&T gerelateerd thema. Ben of ken jij iemand die veel weet over een bepaald thema, of heb je ideeën of materialen voor thema’s of proefjes? Laat het weten via pre-u-junior@utwente.nl.

Eerdere middagen

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws rondom Xperimenta? Schrijf u dan onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief. Behoefte aan meer informatie over Pre-U Junior? Schrijf u dan ook in voor de Pre-U Junior nieuwsbrief!