Xperimenta op Xpeditie omvat hetzelfde concept als reguliere Xperimenta middagen, maar zijn in te zetten op locatie van de school. We bieden twee programma’s aan, ingericht op groep 3 t/m 5 of groep 6 t/m 8. Hieronder zijn de thema’s te vinden inclusief een korte beschrijving van de inhoud.

Aanbod voor klassen 

De Xperimenta op Xpeditie heeft zes thema’s geschikt voor groep 3 t/m 5 en zes thema’s voor groep 6 t/m 8. We bieden twee programma’s, met of zonder kindercollege, waarbij de school zelf het thema kiest. De middagen vinden in de klas plaats onderleiding van Pre-U Junior begeleiders. De groepsgroottes variëren tussen de acht tot tien kinderen per groep, met een maximum van 30 kinderen per klas. 

Aanbod voor groepen (vanaf 100 kinderen)

Liever iets organiseren voor meer leerlingen? Dat kan ook! Vanaf groepen van 100 leerlingen is het mogelijk om Science on Tour uit te nodigen. Met een verzameling aan kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende of intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen, zullen de kinderen zich goed vermaken! Meer informatie over Science on Tour lees je hier.

Planning & kosten

De Xperimenta op Xpeditie middag is voor klassen en vindt in overleg plaats op de school op een dag die beide partijen schikt. De kosten voor de verschillende programma’s zijn hieronder weergegeven. Je kunt de klas tot zes weken van tevoren aanmelden. Indien de docent helpt met begeleiding van de experimenten komen er twee in plaats van drie begeleiders vanuit Pre-U Junior en zal er € 75,- in mindering worden gebracht. De prijzen zijn gebaseerd op de aanvraag voor 1 klas. Mocht er een aanvraag worden gedaan voor meerdere klassen dan wordt het bedrag vermenigvuldigd. 

Aanmelden & meer informatie

Aanmelden kan via het online inschrijfformulier minimaal zes weken vóór de middag. Voor vragen kan contact op worden genomen met: pre-u-junior@utwente.nl

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws rondom Xperimenta? Schrijf u dan onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief. Behoefte aan meer informatie over Pre-U Junior? Schrijf u dan ook in voor de Pre-U Junior nieuwsbrief!