Laat je verwonderen door de bijzondere kijk-en-doe experimenten 

Science on Tour is een verzameling kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende of intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen. Dit initiatief van de Universiteit Twente is bedoeld om jongeren van 4 - 18 jaar te interesseren voor natuurwetenschappen en techniek.

Aanbod

Tijdens Science on Tour nemen technische studenten van de Universiteit Twente kinderen en andere belangstellenden mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter alledaagse dingen om ons heen. De experimenten zijn zodanig vormgegeven dat zij de kijker verleiden tot interactie. Science on Tour is te boeken voor groepen vanaf 100 leerlingen.

Om alledaagse (technische) vragen te beantwoorden wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende natuur- en scheikundige principes. Denk aan onderwerpen als: elektriciteit en magnetisme, supergeleiding en vloeibare stikstof, vloeistoffysica, optica, thermodynamica, katalyse en membraantechnologie. Deze ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen worden met leuke experimenten en met de juiste uitleg begrijpelijk gemaakt.

 

Xperimenta op Expeditie

Naast Science on Tour is het ook mogelijk om voor kleine groepen van 30 kinderen een Xperimenta op Expeditie te boeken. Deze middag bestaat uit een kindercollege en 6 proeven waarbij kinderen zelf actief aan de slag gaan. 

Planning & Kosten

Science on Tour vindt plaats op locatie en is het gehele jaar mogelijk op aanvraag. De kosten voor een Science on Tour evenement verschillen en zijn afhankelijk van het aantal uren en het aantal begeleiders. De kosten bedragen €25,- per begeleider per uur, houdt daarnaast ook rekening met op- en afbouwtijd en reiskosten.  

Inschrijven & meer informatie

Aanvragen kunnen worden ingediend via het online formulier op de website. Voor vragen en aanmelden kan contact worden opgenomen met scienceontour@utwente.nl