Locaties

de activitetien van pre-u junior vinden plaats in labs op de universiteit twente.

thuisbasis: DESIGNLAB

Het DesignLab op de Universiteit Twente is de hoofdlocatie voor de Pre-U Junior buitenschoolse activiteiten. Het Designlab is de plek waar innovatie, wetenschap en creativiteit samenkomen. Een inspirerende plek voor leerlingen om kennis te maken met Wetenschap & Technologie. 

Benieuwd naar het DesignLab?
Meer informatie
Bekijk hier de routebeschrijving naar het DesignLab. 

ONDERSTEUNENDE LABS

Voor verschillende activiteiten gaan we met de leerlingen naar een van de andere labs op de UT. We verzamelen altijd op de hoofdlocatie DesignLab, lopen met de kinderen naar een van de andere labs voor de activiteit, om daarna weer terug te keren naar het DesignLab. Pre-U junior werkt samen met de volgende laboratoria: 

Labs Universiteit Twente
DesignLab

Het DesignLab is de thuisbasis van Pre-U Junior. Dit is dé plek waar innovatie, wetenschap en creativiteit samenkomen. Het is een inspirerende plek voor leerlingen om kennis te maken met Wetenschap & Technologie.

Pre-U Leerlingenlab

Het Leerlingenlab is de labzaal van Pre-U voor scheikunde, natuurkundige en biologische proeven. Hier hebben we veel materialen, zoals onderzoeksapparatuur, beschikbaar waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen gaan.

Virtual Reality Lab

In het Virtual Reality Lab maak je het onzichtbare, werkelijkheid. Zo is het hier mogelijk om je te verplaatsen in gebouwen die je ontwerpt, of om te ervaren hoe het is om over mars te wandelen.

BMS lab

Het BMS Lab is het gedragscentrum van de Universiteit Twente. Emoties, leugens, inspanning, het is allemaal te meten! De kinderen kunnen op deze manier kennis maken met diverse sensoren voor het meten van hun lichaamsfuncties.

Robotica Lab

In het Robotica Lab worden de robots van de toekomst ontwikkeld. Leerlingen kunnen hier met eigen ogen zien wat voor robots er bestaan en wat ze allemaal kunnen.

Techmed Centrum

Het Techmed Centrum is het nieuwste gebouw op de Universiteit Twente. Hier wordt onderzoek gedaan naar de gezondheidszorg van de toekomst. Kinderen kunnen bij het Techmed Centrum kennismaken met simulaties van bijvoorbeeld operatiekamers.