Activiteiten met de klas

Twente Science Week

In de laatste week van september bruisde de binnenstad van Enschede van creativiteit en inspiratie tijdens de tweede editie van de Twente Science Week van de University of Twente. Na het succes van de eerste editie, zorgde de UT ook in 2016 voor een dynamisch event in het landelijke Weekend van de Wetenschap. 

Safe & Secure

Tijdens de Twente Science Week, die van 28 september tot en met 1 oktober plaatsvond, werd de Oude Markt en omgeving omgetoverd tot een locatie waar veel te doen, zien en beleven was op het gebied van wetenschap, cultuur en amusement. Allemaal rond het centrale thema Safe & Secure.

Veiligheid, in de breedste zin van het woord, is één van de belangrijkste waarden voor onze samenleving. Hoe veilig zijn jouw gegevens op het internet? Moeten we ons zorgen maken over natuurrampen? En wat hebben robots te maken met jouw gezondheid? Met slimme technologie draagt de UT bij aan het veilig houden van jouw leefomgeving. 

Programma

Al die thema’s kwamen aan bod in boeiende programmaonderdelen. Zo vormde de Grote Kerk het decor voor een interactieve wetenschapsquiz, waarin 250 bekende en minder bekende bezoekers werden uitgedaagd met verrassende en bliksemgoede vragen die werden afgewisseld met lastige doordenkers. In twee grote dometenten op de Oude Markt werd het beste van wetenschap, techniek en kunst samengebracht.

Ook andere (horeca)locaties in de binnenstad deden mee. Zo vond je op diverse locaties in de binnenstad de nodige voorproefjes of programmaonderdelen. Het Pre-University College van de UT zorgde drie dagen lang voor een interactief leerlingenprogramma.

Meer informatie

Meer informatie over alle onderdelen vind je op de speciale website van de Twente Science Week, www.utwente.nl/twentescienceweek. Houd de site in de gaten, want we het programma voor de Twente Science Week 2017 zal hierop bekend worden gemaakt!