Ondersteuning Leerkrachten

XPERIMENTA MAGAZINE

Het nieuwe Xperimenta Magazine is uit! 

Het Xperimenta Magazine (eerste editie: Zaboekie) is gemaakt voor nieuwsgierige kinderen in de bovenbouw van de basisschool en in de onderbouw van de middelbare school. Het magazine komt voort uit de Xperimenta onderzoeksdagen die we maandelijks organiseren. Xperimenta Magazine is een inspirerend magazine voor kinderen, leerkrachten én ouders. Net als tijdens de Xperimenta middagen wordt ook in het magazine een centraal W&T gerelateerd onderwerp van alle kanten onderzocht. 

WAT BIEDT HET MAGAZINE?

Het magazine biedt een voorbeeld om wetenschap en technologie, en onderzoeken en ontwerpen, op een thematische, vakoverschrijdende manier in de les aan te bieden. Daarnaast biedt Xperimenta Magazine ondersteuning bij het vormgeven van inspirerende lessen en opdrachten over Licht, en in de voorgaande editie Zaboekie, over Energie. 

Wil je aan de slag om met je klas net als in Xperimenta Magazine een thema vanuit alle kanten te onderzoeken? Onze website over thematisch onderzoekend leren biedt veel extra ondersteuning en inspiratie! 

LEERKRACHTEN & XPERIMENTA MAGAZINE

Het magazine biedt voor leerkrachten ondersteuning bij het vormgeven van inspirerende lessen en opdrachten over een onderwerp gerelateerd aan wetenschap en technologie. Zo biedt de benadering van het magazine een voorbeeld om vakoverstijgend en thematisch te werken en om onderzoeken en ontwerpen in de les te integreren. Wil je als leerkracht graag net als in het Xperimenta Magazine samen met je klas een W&T gerelateerd onderwerp behandelen en vanuit alle kanten onderzoeken? Onze website over thematisch onderzoekend leren biedt ondersteuning en inspiratie! 

Kinderen & Xperimenta Magazine

Kinderen leren alles over het onderwerp uit het magazine, dat vanuit verschillende invalshoeken uitgelicht wordt. Door de vele suggesties aan proeven en onderzoekjes kunnen ze daarnaast nog van alles zelf ontdekken.

Ouders & Xperimenta Magazine

Als ouder kun je samen met je kinderen het magazine doornemen en inspiratie opdoen voor activiteiten en gesprekken. Zo kan je samen op ontdekkingstocht. De experimenten in het magazine kunnen eenvoudig thuis uitgevoerd worden, met de middelen die in de meeste keukenkastjes te vinden zijn.

De verschillende magazines

Elk magazine heeft haar eigen thema. In het eerste magazine, Zaboekie, staat het thema Energie centraal. In het tweede magazine, XperimenTA magazine, is dit het thema Licht. Vanuit negen kanten wordt dit thema belicht, vanuit natuurwetenschappelijk oogpunt, maar ook vanuit bijvoorbeeld de psychologie, kunst en filosofie. Die brede aanpak vinden wij belangrijk, omdat we kinderen willen leren dat je altijd vanuit meerdere kanten naar iets kan kijken. Voor de tips uit Xperimenta en nog veel meer inspiratie voor W&T in de klas, bekijk de pagina Inspiratie Lesmateriaal.

Kosten 

De kosten van het magazine bedragen €9,95 per stuk. 

aanschaf Xperimenta magazine 


Bestel hier het Xperimenta Magazine
Bestellen