Pre-U Junior: 4 t/m 12 jaar

Leer en Speeldag Designlab

LEER-EN-SPEELDAG DESIGNLAB

De University of Twente doet, onder andere bij de vakgroep Human Media Interaction (HMI), onderzoek naar hoe kinderen leren en welke interactieve technologie hen hierbij kan ondersteunen. Daarnaast worden er interactieve speelomgevingen ontwikkeld ter ondersteuning van de ontwikkeling en het leren van kinderen. In het kader van dit onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers in interactieve technologie en onderwijspsychologie, organiseren we gezamenlijk met HMI een keer per jaar twee Leer- en Speeldagen op de universiteit. 

Kennismaken

Kinderen maken tijdens zo'n dag kennis met nieuwe vormen van spelen, games en onderwijs. Tijdens de activiteiten die de kinderen worden aangeboden evalueren onze onderzoekers met behulp van interviews, observaties, en af en toe video-opnames hoe ze werken met deze nieuwe technologieën en nieuwe leermaterialen. De leerlingen hebben zo een leuke dag in het Designlab van de University of Twente, waar ze kennismaken met de nieuwste vormen van onderwijs en leren, en waar ze zelf met de nieuwste technologie, zoals robots, aan de slag gaan. Voor onze onderzoekers levert dit waardevolle inzichten op waarmee de technologie verder ontwikkeld en verbeterd kan worden. Het onderzoek richt zich niet op de individuele kinderen maar met name op het verbeteren van de technologie. 

WANNEER

Deze Leer- en Speeldag vindt twee keer in het jaar plaats, meestal op twee opeenvolgende dagen in de periode november tot januari. De dag duurt meestal van 8.45 uur tot 12:00 uur. 

KOSTEN

Omdat onze onderzoekers veel leren van het bezoek van de leerlingen is deelname aan de Leer- en Speeldag geheel gratis, alleen het vervoer van en naar de school is voor eigen kosten. Wel verwachten we van deelnemende klassen dat de leerkracht vooraf de speciaal voor de Leer- en Speeldag ontwikkelde lesbrief in de klas behandelt. 

De Leer- en Speeldag is toegankelijk voor alle basisscholen in de omgeving. Welke klassen kunnen langskomen tijdens de Leer- en Speeldag is afhankelijk van de technologieën die tijdens de dag worden uitgetest. 

INSCHRIJVEN

De inschrijving is nog niet geopend. Als eerste te horen krijgen wanneer deze geopend wordt? Mis het niet door je op te geven voor de interesselijst! Dit kan door een mailtje te sturen naar pre-u-junior@utwente.nl Wanneer de nieuwe datum voor het aankomend schoolreisje bekend is, zullen alle scholen op de interesselijst worden geïnformeerd.