Pre-U Labbezoeken

Pre-U VR-lab voor basisscholen

op de universiteit twente IS EEN virtual reality LABORATORIUM (vr-LAB) WAAR DE WORKSHOP "wonen op mars" WORDT AANGEBODEN VOOR LEERLINGEN UIT HET BASISONDERWIJS.

In dit lab biedt Pre-U de workshop "Wonen op Mars" aan op de University of Twente voor leerlingen van groep 7 en 8. De workshop biedt plaats aan klassen tot en met 30 leerlingen.

WORKSHOP "Wonen op mars"

Kun je wonen op Mars? Zou dat direct kunnen of moet er nog wat veranderen? Met de workshop "Wonen op Mars" wordt inzicht verkregen in de leefomstandigheden van Mars, het bouwen van een huis in deze omstandigheden en het ontwerpen van een eigen huis op Mars. Tijdens het bezoek aan de University of Twente kan het ontwerp in 3D worden getekend en wordt er een prototype gemaakt van hun eigen Marshuis. Daarnaast krijgen de leerlingen de mogelijkheid om Mars echt te bekijken met behulp van een VR-bril!

INFORMATIE OVER DE WORKSHOP

De workshop in het VR-lab van de University of Twente duurt tussen de 1,5 en 2 uur. Ze worden begeleid door enthousiaste en ervaren studenten met vakkennis, die de begeleiding aanpassen naar het niveau van de leerlingen. Er wordt gewerkt in kleine groepjes zodat elke leerling voldoende aandacht krijgt. De maximumcapaciteit is 30 leerlingen. Begeleidende leerkrachten en ouders zijn van harte welkom om mee te kijken.

VOORBEREIDING

De workshop in het VR-lab is bedoeld als verrijking van het W&T onderwijs in de klas. We verstrekken bij de workshop een lesbrief waarvan een deel voorafgaand aan de workshop in de klas moet worden uitgevoerd. De lesbrieven zijn zo ontwikkeld dat ook onervaren leerkrachten hun leerlingen kunnen begeleiden in het ontwerpend leren voorafgaand aan de workshop, en vormen een opstap voor het ontwerpend leren in de klas. Naast een kleine voorbereiding is er ook een korte afsluiting. De voorbereiding en afsluiting van het de workshop in de klas duurt ongeveer 1,5 uur.

KOSTEN

De kosten van de workshop bedragen €100,-. De maximum capaciteit voor de workshop is 30 leerlingen.

AANVRAAG

Wil je meer informatie over de workshop in het VR-lab, heb je wensen en/of ideeën of lijkt het je leuk om met je klas langs te komen? Stuur dan een mail naar  leerlingenlab-pre-u@utwente.nl.

Meer informatie of een bezoek plannen?
Neem contact op!