Pre-U Labbezoeken

Pre-U RaM-lab voor basisscholen

op de universiteit twente IS EEN ROBOTICA EN MECHATRONICA LABORATORIUM (RAM-LAB) WAAR DE WORKSHOP "LIGHT UP YOUR ROBOT" WORDT AANGEBODEN VOOR LEERLINGEN UIT HET BASISONDERWIJS.

In dit lab biedt Pre-U de workshop "Light Up Your Robot" aan op de University of Twente voor leerlingen van groep 7 en 8. De workshop biedt plaats aan klassen tot en met 30 leerlingen.

workshop "light up your robot"

Wat is een robot? Hoe laat een robot zien of hij blij of juist verdrietig is? Het doel van de workshop "Light Up Your Robot" is om de leerlingen een eigen robot te laten ontwerpen, waarbij inzicht wordt verkregen in het maken van een stroomkring met LED lampjes. Er wordt gestart met voorkennis over ontwerpen, robots en gezichtsuitdrukkingen. Vervolgens zullen de leerlingen op een vereenvoudigde manier meer leren over stroomkringen. De opgedane kennis zal worden toegepast op hun eigen ontwerp tijdens de workshop "Light Up Your Robot" aan de University of Twente. Daarnaast krijgen de leerlingen een rondleiding door het RaM-lab!

informatie over de workshop

De workshop aan de University of Twente duurt tussen de 1,5 en 2 uur. Ze worden begeleid door enthousiaste en ervaren studenten met vakkennis, die de begeleiding aanpassen naar het niveau van de leerlingen. Er wordt gewerkt in kleine groepjes zodat elke leerling voldoende aandacht krijgt. De maximumcapaciteit is 30 leerlingen. Begeleidende leerkrachten en ouders zijn van harte welkom om mee te kijken.

voorbereiding

De workshop van het RaM-lab is bedoeld als verrijking van het W&T onderwijs in de klas. Hierbij zullen de leerlingen kennis maken met elektriciteit en robotica door middel van de workshop en een rondleiding door het RaM-lab. We verstrekken bij de workshop een lesbrief waarvan een deel voorafgaand aan de workshop in de klas moet worden uitgevoerd. De lesbrieven zijn zo ontwikkeld dat ook onervaren leerkrachten hun leerlingen kunnen begeleiden in het ontwerpend leren voorafgaand aan de workshop, en vormen een opstap voor het ontwerpend leren in de klas. Naast een kleine voorbereiding is er ook een korte afsluiting. De voorbereiding en afsluiting van het de workshop in de klas duurt ongeveer 2 uur.

kosten

De kosten van de workshop bedragen €100,-. De maximum capaciteit voor de workshop is 30 leerlingen.

AANVRAAG

Wilt je meer weten over de workshop van het RaM-lab, heb je wensen en/of ideeën of lijkt het je leuk om met je klas langs te komen? Stuur dan een mail naar leerlingenlab-pre-u@utwente.nl.

Meer informatie of een bezoek plannen?
Neem contact op!