NEEM EEN KIJKJE IN DE INDRUKWEKKENDE HIGH TECH LABORATORIA VAN DE UNIVERSITEIT TWENTE

De Universiteit Twente kent veel verschillende laboratoria. In drie van deze labs biedt Pre-U  Junior een speciaal programma aan zodat kinderen als echte onderzoekers aan de slag kunnen. De leerlingen komen samen met hun docent naar de UT en volgen een workshop in één van de laboratoria. Ter voorbereiding en als afsluiting van het labbezoek hebben wij lesmateriaal beschikbaar voor in de klas.

  • Wanneer: op aanvraag
  • Voor wie: groep 5 t/m 8
  • Hoelang: 2 uur (excl. de voorbereidende en aflsuitende lessen in de klas)
  • Kosten: € 100,- per groep (tot 30 leerlingen)

Aanbod

Leerlingen komen met hun docent naar de Universiteit Twente en volgen een workshop in een van de labs. Ter voorbereiding op het bezoek is een voorbereidende les op school vereist. Na afloop krijgt de docent ook een afsluitende les mee om op school het onderzoek af te ronden. De duur van de workshop is 2 uur, de voorbereidende -en afsluitende les duren samen +/- 1,5 uur.

In de volgende labs worden kinderprogramma's aangeboden

  • Pre-U Leerlingenlab: dit is het eigen lab van Pre-U waarbij kinderen proeven op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie kunnen uitvoeren
  • Virtual Reality lab: kinderen kunnen zich verwonderen over de wereld van Virtual Reality en een workshop volgen over het wonen op mars.
  • Robotica Lab: in dit laboratorium worden de robots van de toekomst ontwikkeld. Hier kun je aan de slag om je eigen robot te bouwen.

Inschrijving & kosten 

De lab workshops zijn alleen mogelijk voor groepen van maximaal 30 leerlingen. Het labbezoek wordt gepland in samenspraak tussen de school en Pre-U Junior. Aanvragen kunnen tot zes weken van tevoren worden ingediend. De kosten bedragen € 100,- per klas. 

Naast de groepsaanvragen voor Junior Science Lab, wordt er op 24 februari 2021 ook een Xperimenta Xtreme georganiseerd in de labs. Deze middag is toegankelijk voor individuele kinderen. Houd voor meer informatie hierover de Xperimenta pagina in de gaten. 

Meer informatie

Zijn er nog vragen of staat het thema van voorkeur niet in ons aanbod? Neem dan contact op via pre-u-junior@utwente.nl

.