Werken in een écht lab op de UT

INTERACTIEVE WORKSHOPMIDDAG IN EEN ÉCHT LAB OP DE UNIVERSITEIT TWENTE 

Vier keer per jaar organiseren we voor leerlingen van groep 7 & 8 interactieve workshopmiddagen in één van de labs op de Universiteit Twente. Leerlingen verdiepen zich daar in diverse onderwerpen en voeren zelf experimenten uit. 

Leerlingen kunnen zich individueel aanmelden voor één of meerdere edities van het Science Lab. Dit kan (indien er nog plek is) tot één dag van tevoren. Bekijk hieronder ons aanbod!

Aanbod

 • Wonen op Mars (29 september 2021)

  Thema: Maatschappij

  Tijdens het Science Lab over wonen op Mars onderzoeken we hoe de planeet eruit ziet en bespreken we wat er nodig is om daar te leven. We gaan naar een echt virtual reality lab om kennis te maken met een nieuwe planeet waarin de leerlingen een eigen leefomgeving kunnen ontwerpen. Ga je met ons mee de ruimte in?

 • Waterzuivering (15 december 2021)

  Thema: Natuur

  Tijdens dit Science Lab 'Waterzuivering' duiken we het chemische lab in en bekijken we samen of er verschil zit in water uit Nederland, India en Kenia. Daarnaast onderzoeken we hoe je schoon drinkwater produceert, en wat het proces daarvan in Nederland is. Tijdens de proefjes gaan we proberen om verontreinigingen uit het water te halen.

 • Elektriciteit in het lichaam (2 maart 2022)

  Thema: Gezondheid

  Tijdens het Science Lab over 'Elektriciteit in het lichaam' gaan we kijken naar de werking van het hart en elektriciteit in het hart. Ook voeren we proefjes uit met medisch apparatuur om metingen te doen aan het menselijk lichaam. We gaan bijvoorbeeld een ECG, een hartslagfilmpje, maken. Daarnaast krijgen de kinderen een rondleiding door het technisch medisch centrum van de Universiteit Twente.

 • Maak je eigen game (1 juni 2022)

  Thema: Ontwerpen

  Hoe gaaf is het om je eigen game te maken? Tijdens het Science Lab 'Maak je eigen game' gaan we daarmee aan de slag! Dit doen we in het DesignLab, één van de meeste creatieve en inspirerende ruimtes van Universiteit Twente. Verder bespreken we ook hoe een ideale game er eigenlijk uit moet zien en wat ervoor nodig is om er zelf een te maken. 

Impressie Science Lab 

Aanmelden & meer informatie

Inschrijving voor Science Lab kan tot één dag van tevoren (indien er nog plek is) via de Pre-U Junior internetkassa. Voor vragen kan contact opgenomen worden met pre-u-junior@utwente.nl of je kunt bellen tijdens kantooruren (9.00 - 17.00 uur) naar (053) 489 4890. 

Hieronder wordt je doorgelinkt naar een internetkassa, waarmee je je inschrijving en betaling online kan regelen. Mocht je toch niet kunnen komen, dan kan je je afmelden en ontvang je een tegoedbon voor een volgende Science Lab middag. Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar onze algemene voorwaarden en de coronaregels.

Kom je ook naar een Science Lab?
Meld je aan