INTERACTIEVE WORKSHOPMIDDAG IN EEN ÉCHT LAB OP DE UNIVERSITEIT TWENTE 

Vier keer per jaar organiseren we voor leerlingen van groep 7 & 8 interactieve workshopmiddagen in één van de labs op de Universiteit Twente. Leerlingen verdiepen zich daar in diverse onderwerpen en voeren zelf experimenten uit. 

Leerlingen kunnen zich individueel aanmelden voor één of meerdere edities van het Science Lab. Dit kan (indien er nog plek is) tot één dag van tevoren. Bekijk hieronder ons aanbod!

 • Voor wie: leerlingen van groep 7 & 8
 • Wanneer: vier keer per jaar op woensdagmiddag
 • Tijd: 14.30 - 17.00 uur
 • Locatie: DesignLab, Universiteit Twente (Klik hier voor de routebeschrijving en parkeerinformatie)
 • Kosten: €12,50 (per leerling, per activiteit)

AANBOD

 • Wonen op Mars (29 september 2021)

  Thema: Maatschappij

  Tijdens de Science Lab over wonen op Mars onderzoeken we hoe de planeet eruit ziet en bespreken we wat er nodig is om daar te leven. We gaan naar een echt virtual reality lab om kennis te maken met een nieuwe planeet waarin de leerlingen een eigen leefomgeving kunnen ontwerpen. Ga je met ons mee de ruimte in?

 • Waterzuivering (15 december 2021)

  Thema: Natuur

  Tijdens dit Science Lab 'Waterzuivering' duiken we het chemische lab in en bekijken we samen of er verschil zit in water uit Nederland, India en Kenia. Daarnaast onderzoeken we hoe je schoon drinkwater produceert, en wat het proces daarvan in Nederland is. Tijdens de proefjes gaan we proberen om verontreinigingen uit het water te halen.

 • Elektriciteit in het lichaam (2 maart 2022)

  Thema: Gezondheid

  Tijdens het Science Lab over 'Elektriciteit in het lichaam' bespreken we wat elektriciteit eigenlijk is en hoe je hersenen daarmee jouw lichaam besturen. Ook voeren we proefjes uit waarmee we dingen kunnen meten in het menselijk lichaam. Dit doen we met behulp van allerlei apparatuur uit de medische en gedragslaboratoria op de Universiteit Twente.

 • Maak je eigen game (1 juni 2022)

  Thema: Ontwerpen

  Hoe gaaf is het om je eigen game te maken? Tijdens het Science Lab 'Maak je eigen game' gaan we daarmee aan de slag! Dit doen we in het DesignLab, één van de meeste creatieve en inspirerende ruimtes van Universiteit Twente. Verder bespreken we ook hoe een ideale game er eigenlijk uit moet zien en wat ervoor nodig is om er zelf een te maken. 

AANMELDEN & MEER INFORMATIE

Inschrijving voor Science Lab kan tot één dag van tevoren (indien er nog plek is) via de Pre-U Junior internetkassa. Voor vragen kan contact opgenomen worden met pre-u-junior@utwente.nl of je kunt bellen tijdens kantooruren (9.00 - 17.00 uur) naar (053) 489 4890. 

Hieronder wordt je doorgelinkt naar een internetkassa, waarmee je je inschrijving en betaling online kan regelen. Mocht je toch niet kunnen komen, dan kan je je afmelden en ontvang je een tegoedbon voor een volgende Science Lab middag. Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar onze algemene voorwaarden en de coronaregels.