De Robotour is een interactieve LEGO-mindstorms workshop voor kinderen.

Techneuten van de toekomst van 9 tot en met 14 jaar bouwen hier hun eigen robot en als klap op de vuurpijl zullen ze hem ook programmeren. Het is een workshop vol uitdagende elementen waarbij kinderen zelf leren te programmeren.

HOE ZIET EEN WORKSHOP ERUIT

Deelnemers van de workshop zullen eerst een presentatie krijgen over robots. Hierin zullen de kinderen nadenken over onder andere de volgende vragen: Wat zijn robots precies en hoe zien ze eruit? Hoe bestuur je robots? Is dat moeilijk?

Hierna zullen ze in tweetallen beginnen met het bouwen van hun eigen LEGO Mindstorms robot. Na het bouwen zullen ze de robot in stapjes programmeren. Wat kunnen ze de robot allemaal laten doen? Het geprogrammeerde kunnen ze dan zelf uitproberen. Hier leren ze spelenderwijs het principe van coderen.

LOCATIES

De Robotour vindt in schoolvakanties plaats bij verschillende speeltuinen in Twente. Wij hopen hiermee kinderen te bereiken die niet de kans hebben om op vakantie te gaan.

Ziet u graag dat de Robotour gratis langskomt bij de speeltuin bij u in de buurt? Vraag naar de voorwaarden via pre-u-junior@utwente.nl.