Colleges volgen en experimenten uitvoeren

volg een lessenserie met INTERESSANTE COLLEGES VAN UT-STUDENTEN EN voer zelf EXPERIMENTEN uit 

Voor leerlingen in groep 7 en 8 die extra uitdaging zoeken zijn er Junior Masterclasses. In een serie van vier middagen verdiepen leerlingen zich in het gekozen onderwerp met interessante colleges van UT studenten en eigen experimenten. Masterclasses worden afgesloten met een leuke eindopdracht

Inschrijven voor de Junior Masterclasses kan (indien er nog plek is) tot één dag voor de start van de eerste sessie. 

Aanbod

 • Plastic afval (vanaf 27 oktober 2021)

  Thema: Maatschappij

  Deze masterclass vindt plaats op woensdagmiddag 27 oktober, 3, 10 en 17 november 2021.

  Tijdens de Masterclass over Plastic afval leren leerlingen wat plastic is en wat voor verschillende soorten plastics er allemaal bestaan. Ze zullen ontdekken waarom plastic afval een probleem is, hoe we plastic recyclen en hoe we plastic goed op kunnen ruimen. Ook zal de ontwikkeling in de duurzamere plastics aan bod komen. 

  27 oktober
  In alle soorten en maten 

  3 november
  Recycle jouw plastic

  10 november
  Duurzame plastics

  17 november
  Een oceaan vol

 • Robotica (vanaf 30 maart 2022)

  Thema: Ontwerpen

  Deze masterclass vindt plaats op woensdagmiddag 30 maart, 6, 13 en 20 april 2022.

  Bij de robotica masterclass leren de leerlingen wat een robot precies is. Ze bezoeken het Roboteam van de Universiteit Twente, ze zullen kennis maken met echte robots, en ze ontdekken welke onderdelen een robot nodig heeft en hoe deze werken. Vervolgens zullen de leerlingen leren programmeren om daarmee een zelf een robot te kunnen maken.

Aanmelden & meer informatie 

Aanmelden voor de Junior masterclasses kan via de Pre-U Junior internetkassa. Heb je vragen over de Junior masterclasses? Mail dan naar pre-u-junior@utwente.nl of je kunt bellen tijdens kantooruren (9.00 - 17.00 uur) naar (053) 489 4890. 

Hieronder wordt je doorgelinkt naar een internetkassa, waarmee je je inschrijving en betaling online kan regelen. Mocht je toch niet kunnen komen, dan kan je je afmelden en ontvang je een tegoedbon voor een volgende Masterclass reeks. Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar onze algemene voorwaarden en de coronaregels.

Inschrijven voor Junior Masterclasses
Ga naar de Junior internetkassa