Colleges volgen en experimenten uitvoeren

volg een lessenserie met INTERESSANTE COLLEGES VAN UT-STUDENTEN EN voer zelf EXPERIMENTEN uit 

Onze Junior Masterclasses bieden individule leerlingen extra uitdaging in een onderwerp naar keuze. Het geeft ze de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen samen met leeftijdsgenoten. Onder begeleiding van UT-studenten worden ze in een serie van drie middagen uitgedaagd door middel van interactieve colleges en experimenten.

Aanbod

 • Groen onderweg (23 en 30 november en 7 december 2022)

  Thema: Maatschappij

  Op vakantie gaan met de boot, de auto of het vliegtuig is makkelijk en snel, maar erg duurzaam is het niet. Tijdens de masterclass 'Groen onderweg' bekijken en bedenken de leerlingen alternatieve manieren van vervoer met behulp van duurzame energie. Daarnaast ontwikkelen ze een duurzame auto!

  • In sessie 1 leren de kinderen wat het broeikaseffect is en hoe dit bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Daarnaast onderzoeken ze hun eigen ecologische voetafdruk en hoe je het duurzaamst kan reizen.
  • In sessie 2 bezoeken de kinderen Green Team Twente en Solar Boat Twente om meer te weten te komen over waterstofauto's en een boot op zonne-energie!
  • In sessie 3 maken de kinderen hun eigen duurzame auto met behulp van duurzaam of kosteloos materiaal. 
 • Reis door de ruimte (8, 15, 22 maart 2023)

  Thema: Natuur

  De ruimte is enorm groot. Tegenwoordig kunnen we steeds beter onderzoeken hoe de ruimte eruit ziet en hoe het leven op andere planeten zou zijn. Tijdens deze Junior Masterclass leren de kinderen in 3 lessen hoe technologie hierbij kan helpen.

  • In sessie 1 leren de kinderen door een telescoop kijken en hoe ze er zelf één kunnen bouwen.
  • In sessie 2 gaan de kinderen hun eigen raket bouwen in het Leerlingenlab.
  • In sessie 3 onderzoeken de leerlingen hoe het leven zou zijn in een ruimteschip. 

Aanmelden & meer informatie 

Inschrijven voor de Junior Masterclasses kan (indien er nog plek is) tot één dag voor de start van de eerste sessie. Het schooljaar is ingedeeld in 4 perioden. Per periode openen wij de inschrijving en kun je aanmelden voor de activiteiten in die periode. In de kassa kun je zien voor welke activiteiten de inschrijving is geopend. Inschrijven voor de Junior masterclasses kan via de aanmeldknop hieronder. Deze leidt naar onze internetkassa waar je je inschrijving en betaling online kan regelen. Heb je vragen over de Junior masterclasses? Mocht je toch niet kunnen komen, meld je dan af. Je ontvangt dan een tegoedbon voor een volgende Junior Masterclass.

Mail dan naar pre-u-junior@utwente.nl of je kunt bellen tijdens kantooruren (9.00 - 17.00 uur) naar (053) 489 4890. Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar onze algemene voorwaarden.

Kom je ook naar een Junior Masterclass?
Aanmelden