Colleges volgen & experimenten uitvoeren

volg een lessenserie met INTERESSANTE COLLEGES VAN UT-STUDENTEN EN voer zelf EXPERIMENTEN uit 

Onze Junior Masterclasses bieden individule leerlingen uitdaging en verdieping in een onderwerp naar keuze. Het geeft ze de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen samen met leeftijdsgenoten. Onder begeleiding van UT-studenten worden ze in een serie van drie middagen uitgedaagd door middel van interactieve colleges en experimenten.

Aanbod

  • Robotica (15, 22 & 29 november 2023)

    Thema: Ontwerpen

    In de masterclass Robotica leren kinderen alles over de wereld van robots. Kan een robot bijvoorbeeld je vriendje worden? Daarnaast gaan ze hun eigen robot programmeren en langs bij het Roboteam van de universiteit.

  • Reis door de mens (6, 13 & 20 maart 2024)

    Thema: Gezondheid

    In de masterclass 'Reis door de Mens!' duiken we dieper in het ademhalings-, zenuw- en het bloedvatenstelsel. Elke les belichten we één van deze drie systemen. Hoe kun je de hoeveelheid zuurstof in je bloed meten? Hoe wordt een pijnprikkel doorgegeven? Wat is bloeddruk en welke invloed heeft trombose hierop? Dit zijn vragen die de kinderen in deze masterclass zelf gaan onderzoeken. Met proefjes en experimentele metingen met diverse meetinstrumenten krijgen de kinderen een beter begrip van het menselijk lichaam.

Aanmelden & meer informatie 

Inschrijven voor de Junior Masterclasses kan (indien er nog plek is) tot één dag voor de start van de eerste sessie. Het schooljaar is ingedeeld in 4 perioden. Per periode openen wij de inschrijving en kun je aanmelden voor de activiteiten in die periode. In de kassa kun je zien voor welke activiteiten de inschrijving is geopend. Inschrijven voor de Junior masterclasses is op dit moment niet meer mogelijk omdat er dit schooljaar geen masterclass meer draait. Wel kan je nog deelnemen aan de Science Lab "Maak je water schoon" op 19 juni 2024. Inschrijven kan vanaf 17 april om 19:00 uur