Pre-University

Partnerscholen

Onder de noemer Pre-U partnerscholen werken middelbare scholen samen met het Pre-University programma van de Universiteit Twente. Deze partnerscholen vormen samen met Pre-U een netwerk op het gebied van talentontwikkeling om zo de aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en academisch hoger onderwijs te verbeteren. De programma’s zijn co-creaties van UT-experts, docenten vanuit het VO en studenten. Hierdoor worden inspirerende en uitdagende programma’s aangeboden aan de leerlingen.

PARTNERSCHOLEN 2017-2018

                                                                  


Wat houdt het partnerschap in?

Partnerscholen betalen jaarlijks een vast bedrag voor het partnerschap. Het Pre-U jaarprogramma wordt elk jaar in het voorjaar vastgesteld, waarbij Pre-U zorg draagt voor een kwalitatief hoogwaardig pakket van activiteiten. Download hier het Pre-U jaarprogramma 2017-2018. De volgende activiteiten zijn onderdeel van het partnerschap pakket voor 2017-20118: 

Naast bovenstaande activiteiten kunnen partnerscholen ook deelnemen aan onze andere activiteiten. Bekijk hiervoor de Pre-U pagina of onze jaarkalender

Op de hoogte blijven van Pre-U? 
Meld u nu aan voor de partnerschool nieuwsbrief
Bent u docent, teamleider, decaan of werkzaam op een van onze partnerscholen en wilt u graag op de hoogte worden gehouden van de Pre-U activiteiten? Dan kunt u zich aanmelden voor de Pre-U partnerscholen nieuwsbrief. 

Voorwaarden partnerschap

 • De partnerschool is onderdeel van een netwerk dat twee keer per jaar bijeen komt.
 • Zowel de middelbare school als Pre-U stelt een coördinator aan die het vaste contactpersoon is en de aanmeldingen voor de Pre-U activiteiten regelt.
 • Partnerscholen krijgen reductie bij Pre-U activiteiten uit het pakket: workshops, masterclasses, honoursprogramma en het Leerlingenlab.
 • Partnerscholen krijgen voorrang bij deelname aan activiteiten uit het pakket. Het aantal inschrijvingen voor masterclasses staat de school vrij, maar er geldt een gegarandeerd aantal plekken (indien aanmeldingen gespreid zijn over de masterclasses en blokken) van:
                  -  2/3 vwo masterclasses: maximaal 20 plekken per schooljaar
                  -  4 vwo masterclasses: maximaal 20 plekken per schooljaar
                  -  5/6 vwo masterclasses: maximaal 20 plekken per schooljaar
 • Exclusief voor partnerscholen worden twee keer per schooljaar partneractiviteiten georganiseerd voor leerlingen.
 • Pre-U kan één keer per schooljaar langskomen op school om collega’s of ouders te informeren over het partnerschap en bijbehorende activiteiten. Denk hierbij aan een leerlingenvoorlichting, ouderavond of docentendag.
 • Partnerscholen kunnen (online) flyers/posters aanvragen ter ondersteuning van de werving van leerlingen voor specifieke activiteiten. Tevens mogen Pre-U banners geleend worden.
 • Partners krijgen eenmalig een partnerschapsbordje.
 • Een partnerschap wordt aangegaan met één locatie van een scholengemeenschap voor een tijdsduur van drie jaar.

Een onderbouwlocatie kan worden meegenomen in het partnerschap van de bovenbouwlocatie. Voorwaarden zoals hierboven vermeld gelden dan voor beide locaties (o.a. gegarandeerde plekken masterclasses). Aanmelding en communicatie verloopt via de contactpersoon van de bovenbouwlocatie.

partnerschool worden?

Een partnerschap met het Pre-University programma van de Universiteit Twente wordt afgesloten voor de duur van drie jaar en kost jaarlijks € 1000,-. Wilt u partnerschool worden of wilt u meer informatie over partnerscholen, neem dan contact op met pre-u@utwente.nl. Ondertekende contracten kunnen per post gestuurd worden naar Pre-U, bekijk onze contactgegevens.

Evenementen voor partnerscholen

Data

Doelgroep

Activiteit

Vr 6 oktober 2017

4, 5 en 6 vwo leerlingen

Partnerscholen activiteit 1

Najaar 2017

Coördinator op school

Voortgangsgesprek coördinator Pre-U

Di 14 november 2017

Coördinator en schoolleiding

Netwerkbijeenkomst

Wo 24 januari 2018

Elke werknemer in onderwijs

Lerarenconferentie Twents Meesterschap

Di 3 april 2018

Coördinator en schoolleiding

Netwerk- en informatiebijeenkomst

Voorjaar 2018

4, 5 en 6 vwo leerlingen

Partnerscholen activiteit 2

Partnerscholen 2016-2017