Pre-U is hét Pre-University programma van de University of Twente

Wij willen toekomstig wetenschappelijk talent, variërend van zowel basisschoolleerlingen als (internationale) middelbare school leerlingen, op een al jonge leeftijd kennis laten maken met wetenschap en technologie.

Via onze activiteiten proberen we leerlingen een ervaring te bezorgen die een betekenisvolle indruk achterlaat. We helpen hen te ontdekken wat ze leuk en interessant vinden, waarna we ze stimuleren hun talent hierin verder te ontwikkelen.

Missie en visie

In de werkelijkheid is deze “missie” slechts het topje van de ijsberg. Het bedienen van onze doelgroep staat centraal, maar het creëren van een omgeving waarin talent, op zowel persoonlijk als inhoudelijk gebied, ontwikkeld kan worden, is onze visie. De visie waar Pre-U om draait.

We streven ernaar een organisatie te zijn die het beste uit mensen naar boven haalt, en ze boven alles motiveert om zich zowel als individu als in groepsverband te ontwikkelen.

Leerlingen

Voor onze leerlingen betekent dit dat we ze uitdagen na te denken over wat ze interessant vinden, oplossingen te bedenken voor problemen die nu nog niet bestaan. We stretchen hun comfort zone, en proberen hen te motiveren om hun passie met beide handen aan te grijpen. 

Leerling aan het woord:
Duco Dijkema, Leerling Pre-U Honoursprogramma

“Het Pre-U Honoursprogramma van de Universiteit Twente heeft mij de kans gegeven om me goed te ontwikkelen, zowel op academisch als op sociaal niveau. Ik heb tijdens het programma hele leuke studiegenoten ontmoet en ik heb met hun kunnen discussiëren over wetenschap. Zij hebben me laten zien dat wetenschap echt iets sociaals is.”

University of Twente

Voor onze rol als organisatie binnen de universiteit en de regio betekent dit dat we enthousiast zijn over nieuwe uitdagingen en projecten. Er is geen gebrek aan creatieve ideeën en mogelijkheden, iets wat ons uitdaagt constant na te denken over waar we ons als organisatie op willen focussen, en wat we willen bereiken.

Medewerkers

Voor onze medewerkers, die voor het grootste gedeelte uit studenten van de universiteit bestaan, betekent dit dat we ze de kans geven hun professionele carrière te kickstarter. We geven hen de mogelijkheid om skills te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te dragen waar ze binnen hun studie niet direct mee in contact komen, en voegen zo toe aan zowel hun professionele als academische carrière.

Kern

De kracht van Pre-U ligt in het feit dat we de boodschap die we extern uitdragen; het ontdekken van nieuwe interesse’s en het motiveren van talentontwikkeling, ook intern keihard wordt nageleefd. Wij leren minstens nét zoveel van de projecten, evenement en programma’s die we organiseren als de leerlingen die eraan deelnemen. Dit leerprocess vormt onze kern, en daagt ons uit om constant beter te worden in wat we doen.

Benieuwd naar meer? Ontmoet dan onze medewerkers, bekijk onze projecten of neem een kijkje tussen onze openstaande vacatures