Pre-University

De organisatie Pre-U

Pre-U is het Pre-University programma van de University of Twente. Pre-U biedt leerlingen via haar programma de kans om intensief kennis te maken met de University of Twente. Door de leerlingen op interactieve wijze te introduceren aan het hoger onderwijs kunnen ze hun talenten op het gebied van wetenschap, technologie en samenleving ontdekken. Op deze manier kunnen ze zich succesvol voorbereiden op hun studie, in het bijzonder aan de University of Twente. Voor docenten biedt Pre-U in samenwerking met instituut ELAN ondersteuning bij docentprofessionalisering. 

De activiteiten en projecten van Pre-U zijn gericht op verschillende doelgroepen:

We bieden activiteiten aan voor verschillende doelgroepen. Zo bieden wij onder andere buitenschoolse activiteiten aan voor basisscholen en kinderen, wedstrijden en masterclasses voor 1 tot 6 vwo leerlingen en inspiratie en lesmateriaal voor docenten en scholen

Missie en visie 

Pre-U en de University of Twente streven naar een optimale kennis en talentontwikkeling van leerlingen. De doelstelling binnen Pre-U is om leerlingen de kans te bieden om vroeg  kennis te maken met het wetenschappelijk onderwijs. Tijdens de projecten en activiteiten van Pre-U krijgen deze leerlingen de kans om hun talenten verder te ontwikkelen en maken ze vroeg kennis met het universitaire onderwijs. Docenten worden in staat gesteld om via verschillende instanties hun vaardigheden te verbeteren en uit te breiden. 

Partners en netwerken

We werken samen met basisscholen en middelbare scholen in de regio Noord-Oost Nederland, onderwijsinstellingen, netwerken en partners. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met onze partnerscholen. Bekijk het overzicht van al onze partners en netwerken.

Vacatures 

Het team van Pre-University bestaat voor een groot deel uit studenten. We zijn daarom altijd op zoek naar studenten die ons team komen versterken. Bekijk onze vacatures