Pre-U is het Pre-University programma van de Universiteit Twente met als doel het vroegtijdig ontwikkelen van talenten.  

Via een breed en rijk aanbod aan uitdagende programma's met een sterk wetenschappelijke en academische basis geeft Pre-U leerlingen de kans om al op een vroege leeftijd hun talenten en interesses te ontdekken. Op basis daarvan kunnen zij een beargumenteerde profiel- en studiekeuze maken. Dankzij Pre-U kunnen leerlingen een eigen draai geven aan hun onderwijs. 

Doelgroepen

Leerlingen van het voortgezet onderwijs maken via Pre-U op interactieve wijze kennis met het hoger onderwijs en onderzoek. Het precieze aanbod is afgestemd op de verschillende doelgroepen, namelijk 1 & 2 vwo-, 3 & 4 vwo- en 5 & 6 vwo-leerlingen.

Het aanbod 

Pre-U is er voor alle leerlingen van 1 t/m 6 vwo. Met een uitdagend programma van activiteiten stimuleren we leerlingen hun eigen talenten te ontwikkelen. Het Pre-U programma heeft een doorlopende leerlijn die aansluit bij het niveau en de belevingswereld van de leerlingen. Zo kunnen leerlingen deelnemen aan een van onze workshops, waarbij zij kennismaken met verschillende vakgebieden. Via de masterclasses verdiepen leerlingen zich verder in een vakgebied naar keuze. Voor enkele getalenteerde leerlingen is er het Honoursprogramma, een intensief traject van anderhalf jaar. Daarnaast bieden we begeleiding in de vorm van bijvoorbeeld een Analysedag (ten behoeve van het profielwerkstuk) en organiseren we gedurende het schooljaar een aantal kampen en wedstrijden.

Onze kracht 

De kracht van Pre-U ligt in het feit dat we de boodschap die we extern uitdragen ook intern enthousiast naleven; het ontdekken van nieuwe interesses en het motiveren van talentontwikkeling. Dit ondersteunen we met ons eigen programma ‘Leren en ontwikkelen bij Pre-U’ waarbij leerprocessen van leerlingen en (student)medewerkers de kern zijn voor de uitdaging om constant beter te worden.

Benieuwd naar meer? Ontmoet dan onze medewerkers, bekijk ons activiteitenaanbod of neem een kijkje tussen onze openstaande vacatures.