Zie Jaarkalender

Xperimenta (7/12 jaar)

Xperimenta 10 april
Aanmelden voor de Xperimenta van 10 april!
Schrijf je in!

Xperimenta is een maandelijkse onderzoeksmiddag voor kinderen.

Nieuwsgierige kinderen uit groep 4 t/m 8 komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verrassende wereld van wetenschap en technologie (W&T).

THEMA 10 april: landen en culturen

Deze Xperimenta middag staat in het teken van landen en culturen. Vragen als "Waarom heeft elk land andere eetgewoonten?" en "Hoe kan het dat elk land een andere taal spreekt?" zullen worden besproken.

HOE ZIET EEN MIDDAG ERUIT?

De deelnemers krijgen eerst een kindercollege van een echte wetenschapper (in de ruimste betekenis van het woord), waarna ze op een spannende ontdekkingstocht gaan door te proeven, te ruiken, te horen, te zien en te voelen. Ze gaan zelf aan de slag: groepjes rouleren langs proefjes, experimenten en andere spannende activiteiten die met het thema van het kindercollege te maken hebben.

De Xperimenta middag vindt plaats op elke tweede woensdag van de maand: van 15.00 tot 17.00 uur, in de Museumfabriek (Het Rozendaal 11 in Enschede). Een middag kost 7.50 euro per kind. Daarnaast is het mogelijk om een strippenkaart te kopen voor 60 euro. Deze strippenkaart geeft toegang tot 9 Xperimenta middagen.