Docenten en scholen

Overzicht activiteiten op aanvraag

Pre-U organiseert veel activiteiten op aanvraag. Afhankelijk van deze activiteiten vinden plaats op zowel de campus van de University of Twente als op  locatie worden verzorgd. Op deze pagina vindt u extra informatie over de verschillende activiteiten. 

Leerlingenlab

Het leerlingenlab biedt middelbare scholen de mogelijkheid om hun vwo-leerlingen practica uit te voeren die op school niet mogelijk zijn. Door de uitgebreide hoeveelheid aan technische apparatuur dient het leerlingenlab als een verlengstuk van de practicumruimtes op school. 

Workshops

Pre-U biedt workshops aan die meer inzicht geven in het vakgebied en de verschillende profielen van de University of Twente. Deze workshops zijn gericht op klassen van 20 tot 30 leerlingen en duren doorgaans zo'n 90 minuten. Is uw klas groter of kleiner, of past wilt u een kortere of langere workshop? Laat het ons weten! 

science on tour

Science on Tour maakt gebruik van alledaagse (technische) vraagstukken om kijk- en doe-experimenten uit te voeren met kinderen en jongeren van 4 - 18 jaar. Dit initiatief vanuit de University of Twente is bedoeld om deze leerlingen kennis te laten maken met natuurwetenschappen en techniek. Science on Tour vindt plaats op locatie en is gedurende het hele jaar mogelijk.

een bezoek op maat

Pre-U biedt bezoeken op maat aan. Deze bezoeken bestaan uit een Campusdag en een Techniekdag. Een Campusdag bestaat uit het leren kennen van de University of Twente en de campus. Een Techniekdag staat in het teken van één bepaald vakgebied. De leerlingen gaan aan de slag met techniek en komen in aanraking met verschillende experts en professoren. Ook is er een programma op maat mogelijk.

Rondleidingen

Verschillende innovatieve laberatoria op de University of Twente bieden rondleidingen en workshops aan. De doelgroep en duur van deze rondleidingen verschillen afhankelijk van de organisatie die ze geeft. Bekijk de pagina voor meer informatie!