HomeOnderwijsPre-UniversityAgendaDiploma-uitreiking Honoursprogramma 2023

Terugblik diploma-uitreiking Honoursprogramma 2023

een avond als vanouds, 33 leerlingen afgestudeerd van/aan het pre-u honoursprogramma.

Op donderdag 16 maart jl. vond de feestelijke diploma-uitreiking van het Pre-U Honoursprogramma (HP) plaats van de lichting 2021-2023. 33 vwo-leerlingen van 16 verschillende scholen uit de regio kregen deze avond hun Pre-U Honoursprogramma diploma in een bomvolle zaal de Waaier op de campus van de Universiteit Twente.

De avond begon met een openingswoord van Prof. Dr. Jennifer Herek, decaan van de Faculteit ‘Science & Technology’ namens het College van Bestuur. Na de opening namen twee HP-leerlingen het woord, waarbij zij het publiek meenamen in hun ervaringen met het Honoursprogramma. Een prachtige zoektocht, die volgens de leerlingen een unieke leerervaring heeft opgeleverd. Vervolgens gaven alle leerlingen interessante presentaties over hun pre-bachelor thesis, het onderzoek waar zij het afgelopen half jaar in tweetallen mee bezig zijn geweest. Een overzicht van alle onderzoeken is te vinden in het journal dat is samengesteld.

In het tweede gedeelte van de avond ontvingen de leerlingen hun HP-diploma, door middel van een echte academische plechtigheid, inclusief cortège van hoogleraren. De HP-docenten hadden voor elke leerling een persoonlijk praatje voorbereid, waarna de betreffende leerling het diploma onder luid applaus in ontvangst kon nemen. 

Tot slot werd de Wil Gradussen Award (WGA) uitgereikt, vernoemd naar één van de grondleggers van het Pre-U Honoursprogramma. De WGA wordt jaarlijks uitgereikt aan de leerling die de meeste persoonlijke groei heeft laten zien in het Honoursprogramma. We zoeken daarmee niet per sé naar de beste, meest getalenteerde leerling, maar de leerling die er het best in geslaagd is om met de handvatten van het programma het ‘onderste uit de eigen kan’ te halen. Een speciale commissie heeft zich uiteindelijk over de drie genomineerden gebogen. Ciara Chau van het Stedelijk College Zuid werd uiteindelijk de winnaar van de Wil Gradussen Award 2023. Vanuit het juryrapport: ‘Ciara greep de kans om zichzelf te leren kennen en liet in het programma haar zeer creatieve en volkomen unieke manier van verwerken zien. Een terecht winnaar!’ De Tubanatia hield een interview met Ciara over haar ervaringen, het artikel is hier te vinden! De avond werd afgesloten met felicitaties aan de geslaagden en een gezellig borrel. 

Kijk hier onder voor impressie van de geslaagde avond. De rest van de foto's volgt binnenkort.