Doctoraat (PhD & PDEng)

Promoveren aan de
Universiteit Twente

Na het afronden van je master, kun je kiezen voor een carrière in de wetenschap. Dit houdt in dat je vier jaar lang diepgaand onderzoek doet in een specifiek onderzoeksgebied. Een integraal onderdeel daarvan bestaat uit het schrijven van je dissertatie, en ter afsluiting van je promotietraject zal je jouw onderzoek presenteren en verdedigen. Nadat je je promotietraject succesvol hebt afgerond, krijg je de titel van doctor (dr.) toegekend.

In tegenstelling tot veel andere landen zijn de meeste promovendi betaalde medewerkers, al dan niet in directe dienst van de universiteit. Sommige promovendi komen naar Nederland met een internationale beurs. Als aanvulling op de reguliere PhD vacatures die op de vacaturesite van de UT staan, biedt Twente Graduate School meerdere geïntegreerde master en PhD programma’s aan.

Wat is Twente Graduate School?

Twente Graduate School aan de Universiteit Twente biedt een gevarieerd aanbod aan geïntegreerde master en PhD programma’s voor excellente masterstudenten die zich richten op een carrière in wetenschappelijk onderzoek. De programma’s zijn opgezet in samenwerking met de faculteiten en onderzoeksinstituten. Door middel van een breed aanbod aan verplichte vakken en keuzevakken zijn studenten in staat om zich te specialiseren in het onderzoeksgebied waarin ze zich interesseren en tegelijkertijd hun perspectieven op de sociale context van technologie en onderzoek kunnen verwijden. We zetten hoge normen en hebben een strikte selectie procedure voor zowel de onderzoeks- en onderwijsprogramma’s, als voor aankomende studenten.

Geïntegreerde master- en PhD-programma’s

De programma’s van TGS zijn opgezet als samenhangende en geïntegreerde master- en PhD-programma’s die over een periode van vijf tot maximaal zes jaar leiden tot een doctorgraad. Een Twente Graduate School programma leidt studenten op tot onderzoekers in de expertisegebieden waarin de UT onderzoek uitvoert op hoog kwaliteitsniveau. Voor het overzicht van alle Master of Science programma’s van de UT kun je terecht op de masterwebsite.

Meer informatie

Onze Engelstalige Twente Graduate School website biedt meer informatie over alles wat je moet weten als je wilt promoveren aan de UT en geïnteresseerd bent in een TGS-programma.