Doctoraat (PhD & PDEng)

Professional Doctorate in Engineering

Wat is PDEng?

Een PDEng programma is een twee jaar durend Post-Master programma waarbij de focus ligt op praktisch technologisch ontwerpen. De PDEng-opleidingen van de Universiteit Twente leiden in samenspraak met het bedrijfsleven mensen op die in staat zijn hoogwaardige, creatieve en vernieuwende ontwerpen te maken voor complexe ontwerpersvraagstukken met een multidisciplinair karakter.

De Universiteit Twente biedt PDEng programma’s aan in de volgende vakgebieden (let op, meer informatie over onze programma's vind je op onze Engelstalige website):

Mogelijkheden voor studenten

Heb jij je Masteropleiding (bijna) afgerond en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij praktijkgericht verder studeren en daarbij ook nog eens betaald krijgen? Ben jij geïnteresseerd in praktisch ontwerpen en wil jij je carrière een vliegende start geven?

Dan zijn de Professional Doctorate in Engineering (PDEng) programma’s de uitgelezen mogelijkheid voor jou! Klik op bovenstaande links om meer te weten over wat de PDEng op de Universiteit Twente jou te bieden heeft.

Mogelijkheden voor organisaties

Is uw organisatie op zoek naar een multidisciplinaire ontwerper of wilt u uw personeel een hoogwaardige ontwerpersopleiding aanbieden? Heeft u in uw organisatie een technologisch ontwerpprobleem dat u opgelost wilt hebben of staat u voor een uitdagend ontwerpvraagstuk?

Dan kan inschakeling van een PDEng trainee voor u een aantrekkelijke optie zijn. Hier kunt u meer lezen over wat een PDEng trainee voor úw organisatie kan betekenen.

Andere mogelijkheden

Ben jij niet op zoek naar mogelijkheden binnen de PDEng opleidingen? Misschien ben jij dan wel op zoek naar andere mogelijkheden die de Universiteit biedt: