pre-master volgen tijdens je hbo

Wil je je pre-master al tijdens je hbo-opleiding doen, dus als doorstroomminor, dan verloopt je inschrijving via Kies Op Maat (KOM). Door gebruik te maken van KOM kun je een leerovereenkomst afsluiten tussen jou, je hogeschool en de Universiteit Twente en je zodoende kosteloos inschrijven voor de doorstroomminor van je keuze. Vanwege de leerovereenkomst geldt de doorstroomminor als minor. 

Om je aan te melden voor een doorstroomminor is het belangrijk de volgende zaken eerst in acht te nemen:

Let op: iedere master heeft zijn eigen doorstroomminor!

1. Toelatingseisen

Om ervoor te zorgen dat je je succesvol kunt inschrijven, is het van belang dat je voldoet aan de toelatingseisen die de Universiteit Twente stelt aan het doorstromen tijdens je hbo bachelor en de eventuele aanvullende eisen van de door jou beoogde master. Bestudeer deze dus goed!

2. DEadline aanmelden doorstroomMINOR

De inschrijfperiode voor de doorstroomminors kun je vinden op de pagina met deadlines en op de website van Kies Op Maat bij elke module. Als hbo-student dien je ervoor te zorgen dat de leerovereenkomt van KOM, met een akkoord van je examencommissie, vóór het eind van die inschrijfperiode in handen is van de contactpersoon van de Universiteit Twente. Wacht dus niet tot de laatste dag. De gegevens van de contactpersoon staan op de leerovereenkomst. 

3. Documenten

Om je aan te melden heb je de volgende documenten nodig:

  • Recent bijgewerkte cijferlijst van je hbo-bachelor plus de gevraagde bewijsstukken voor Engels en/of wiskunde zoals op de website per doorstroomminor vermeld;

  • De leerovereenkomst, compleet ingevuld en zowel door jou als de examencommissie ondertekend.

4. Inschrijfprocedure

Stap 1: kies een doorstroomminor

Kies eerst een doorstroomminor op de website van Kies op Maat (KOM). Staat de doorstroomminor voor jouw gewenste masteropleiding aan de Universiteit Twente er niet tussen, neem dan contact op met het Study Information Centre.   

Stap 2: Aanmelden en leerovereenkomst aanmaken

Op www.kiesopmaat.nl vind je bij iedere minor een knop 'Aanmelden'. Als je daar op drukt kun je een leerovereenkomst aanmaken.

Stap 3: toestemming regelen

Nadat je de leerovereenkomst hebt aangemaakt, print je de overeenkomst uit en neem je die mee naar je hbo-doorstroomcoordinator die je verder kan helpen bij het krijgen van toestemming van je examencommissie.

Stap 4: leerovereenkomst opsturen en vervolg

Als je toestemming hebt gekregen van je examencommissie, stuur je de ondertekende leerovereenkomst en de eventuele bewijsstukken voor Engels en/of wiskunde naar de Universiteit Twente. Wanneer de Universiteit Twente akkoord is met je aanvraag, kun je je echt inschrijven. Hoe je dat moet doen zal de gastinstelling je vertellen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies