Toelating en aanmelding

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Ben jij toelaatbaar voor de master Technische Geneeskunde?

Wil je de masteropleiding Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente volgen? Je bent toelaatbaar als je een bacheloropleiding hebt gevolgd die goed aansluit op deze master.

 • Ik heb een bachelor Technische Geneeskunde afgerond

  Heb je een bachelordiploma Technische Geneeskunde (of Klinische Technologie) op zak? Dan ben je direct toelaatbaar tot deze master.

 • Ik heb een andere universitaire bacheloropleiding afgerond

  Heb je geen bachelor Technische Geneeskunde gevolgd? In sommige gevallen ben je (via een pre-master) toch toelaatbaar. Dat kan het geval zijn als je bijvoorbeeld een bachelor hebt in Biomedical Engineering/Biomedische Technologie, Biomedische Wetenschappen, of Geneeskunde. In dat geval kun je alsnog je aanmelding starten. Een toelatingscommissie bepaalt dan of je via een pre-master in kunt stromen in de master Technische Geneeskunde. Bij aanmelding dien je de volgende documenten mee te sturen:

  • Een gewaarmerkt kopie van je bachelordiploma
  • Vakkenlijst van je bachelor inclusief vakbeschrijvingen
  • Een officiële (of voorlopige) cijferlijst van je bachelor
  • Uittreksel van je vwo-diploma
  • Curriculum Vitae (CV)
  • Motivatiebrief
 • Ik heb een hbo-bacheloropleiding afgerond

  Met een hbo-diploma ben je in principe niet toelaatbaar tot de master Technische Geneeskunde, tenzij je relevante werkervaring of bijscholing kunt aantonen waarin je de benodigde kennis en vaardigheden voor deze (pre-)master hebt opgedaan.

Heb je vragen over de toelatings- en aanmeldprocedure of wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met de studieadviseur.

Start je aanmelding

Ben je nog niet afgestudeerd? 

Ook als je nog niet bent afgestudeerd, kun je je aanmelding starten. In dat geval kun je voorwaardelijk toegelaten worden op basis van je voorlopige cijferlijst, gedetailleerde informatie over de studie-inhoud en de verwachte afstudeerdatum. Zodra je je bachelordiploma hebt behaald, kun je deze aanleveren om je inschrijving te voltooien. 

Moet je eerst een pre-master volgen? 

Je hoeft je niet voor de pre-master zelf aan te melden. Je schrijft je in voor deze master en als je wordt toegelaten via een pre-master, verandert de UT jouw inschrijving in een pre-masterinschrijving.

Start je aanmelding voor de master Technische Geneeskunde

Ga naar Studielink
Let op: de masteropleiding Technische Geneeskunde staat in Studielink vermeld onder de naam Technical Medicine (60033) - die selecteer je dus tijdens je aanmelding. 
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies