Extra uitdaging

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

Houd jij van een uitdaging? Verbreed je horizon door een extra programma aan je master toe te voegen!

Als student aan de Universiteit Twente (UT) heb je veel mogelijkheden om je kennis uit te breiden, niet alleen binnen je opleiding, maar ook daarbuiten. Er zijn verschillende opties om een aanvullend programma toe te voegen aan je master, waarin je waardevolle, multidisciplinaire en/of vakoverstijgende kennis kunt opdoen en zo nog beter voorbereid wordt op je toekomstige carrière.

Combineer Technische Geneeskunde met een tweede master

Heb je naast Technische Geneeskunde nog interesse in een tweede masteropleiding aan de UT? In sommige gevallen heb je de mogelijkheid om deze twee masters met elkaar combineren, bijvoorbeeld Biomedical Engineering, Health Sciences of Applied Mathematics.

In dat geval kun je je vrije keuzeruimte gebruiken om bepaalde vakken uit de andere opleiding te volgen, en je kunt in sommige gevallen ook je laatste tweedejaarsstage combineren. Overweeg je om de master Technische Geneeskunde te combineren met een tweede masteropleiding? Neem dan contact op met de studieadviseur.

Master Honours

De UT biedt verschillende Honoursprogramma’s aan. Zo’n programma van 15 EC volg je naast je master en draagt bij aan je academische én professionele ontwikkeling. Het zijn uitdagende studieprogramma’s, bedoeld voor gemotiveerde en talentvolle studenten, waarin je je kennis, inzicht, vaardigheden en ervaring verdiept en verbreedt, buiten je eigen vakgebied om. Bij succesvolle afronding van het programma ontvang je een certificaat en Honours Pin.

Studiebelasting

Een Honoursprogramma is een extracurriculair programma dat je naast je reguliere masteropleiding volgt. Houd er dus rekening mee dat het je werkdruk verhoogt boven op de gebruikelijke studielast. Een Master Honoursprogramma aan de UT omvat 15 EC, wat betekent dat je kunt rekenen op zo’n 10 tot 14 extra studie-uren per week.

We raden je aan eerst met je master te beginnen, voordat je je aanmeldt voor een Honoursprogramma. Zo kun je na een tijd bepalen of het haalbaar is om een Honoursprogramma naast je master te volgen. Houd er rekening mee dat je een selectieprocedure moet volgen om toegelaten te kunnen worden. Honoursprogramma's zijn bedoeld voor masterstudenten die tot de beste 10% van hun studie behoren.  

Ben je benieuwd hoe studenten hun Honoursprogramma ervaren? Bekijk onderstaande video.

Master-Insert ‘Shaping Responsible Futures’

Ben jij maatschappelijk betrokken en denk je vaak na over hoe de toekomst eruit zou moeten zien? Treed jij graag buiten je comfort zone en wil je impact creëren? Dan past de Master-Insert ‘Shaping Responsible Futures’ misschien wel bij je!

De Master-Insert is een fulltime studieprogramma van zes maanden (30 EC) dat je op kunt nemen binnen je master, wat betekent dat je je eigen master tijdelijk onderbreekt. Je kunt ook een deel van de Master-Insert volgen, binnen deelprogramma’s van 10 of 20 EC, waardoor je het gemakkelijker kunt inpassen in je master. In sommige gevallen kun je bijvoorbeeld (een deel van) je keuzeruimte gebruiken voor de Master-Insert, mits het aansluit bij je masteropleiding, natuurlijk. 

Houd er rekening mee dat het uitbreiden van je master met de Master-Insert gevolgen heeft voor je studieduur en -kosten.

Samen met andere nieuwsgierige, ambitieuze en gemotiveerde studenten vanuit allerlei andere opleidingen werk je aan complexe, maatschappelijke vraagstukken die voortkomen uit de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) zoals door de Verenigde Naties vastgesteld. Dat doe je met behulp van tools en technieken vanuit verschillende disciplines. Zo ontwikkel je een andere, bredere kijk op de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan.

De Master-Insert is toegankelijk voor alle ingeschreven masterstudenten aan de UT. Toelating is gebaseerd op motivatie.  

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies